2017. április 25.
Márk napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

Remek vendégváró, hiszen jócskán előredolgozhatunk. A pulykatekercseket előző nap elkészíthetjük, fedeles dobozba zárjuk, sütésig a hűtőben tartjuk, így tálalás előtt csak a sütés-párolás marad – ennyi idő alatt éppen elkészül a zöldségköret is (a zöldségeket is előre megtisztíthatjuk, így időt-energiát takaríthatunk meg!). Mutatós húsvéti főétel is válhat belőle.


Fotó: Hemző Károly

Spenótos pulykarolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g spenót
  • só, bors
  • 4 kemény tojás
  • 4 vékony, nagy szelet pulykamellfilé (200 g/db)
  • 4 nagy szelet főtt sonka
  • 8 szelet gouda sajt
  • szerecsendió
  • 4 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • A körethez:
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 3 nagyobb vajretek
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 3-4 szál petrezselyem

1. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. 2 perc múlva jégkockákkal lehűtött vízbe merítjük, aztán leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Óvatosan leveleire bontjuk, patyolattiszta konyharuhára terítjük. A tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk.

2. A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarjuk, és szelíden kiveregetjük-elvékonyítjuk (ép, viszonylag nagyobb, szabályos húslapokra van szükségünk). Meghintjük sóval és frissen őrölt borssal.

3. Minden húslapra 1 szelet sonkát, 2 szelet sajtot és 1 sor spenótlevelet terítünk. Megszórjuk 1-1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és őrölt borssal, 2 fél tojást borítunk a közepükre, aztán feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük (a végüket is, hogy ki ne folyjon a sajt).

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, körbepirítjuk benne a hústekercseket. Alájuk öntjük a bort, hozzáadjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, többször megforgatva puhára pároljuk (25-30 perc) − az elfőtt pecsenyelét egy kevés vízzel pótoljuk.

5. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát és az újhagymát (kevés zöldjével együtt) karikákra, a retket vékony hasábokra vágjuk, és 2-3 percig pirítjuk a felhevített vajban/margarinban. Ízlés szerint sózzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

6. Kihúzzuk a fogvájókat a hústekercsekből, rézsútosan két-három darabra vágjuk, tálra rendezzük, megöntözzük a fokhagymás pecsenyealjjal. Köréjük szedjük a zöldségragut, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és máris tálaljuk. További köretként burgonyapüré, párolt rizs, reszelt parmezán sajttal gazdagított polenta illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

615 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Túrós zöldségtorta

Sajtkrémes
mártogató

Tojásos-sajtos
gazdag saláta

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Tavaszi saláta
pulykacsíkokkal

Majonézes
tojássaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Uborka-
vitorlások

Gazdag rizssaláta
tojással

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: