2018. augusztus 20.
István napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

Remek vendégváró, hiszen jócskán előredolgozhatunk. A pulykatekercseket előző nap elkészíthetjük, fedeles dobozba zárjuk, sütésig a hűtőben tartjuk, így tálalás előtt csak a sütés-párolás marad – ennyi idő alatt éppen elkészül a zöldségköret is (a zöldségeket is előre megtisztíthatjuk, így időt-energiát takaríthatunk meg!). Mutatós húsvéti főétel is válhat belőle.


Fotó: Hemző Károly

Spenótos pulykarolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g spenót
  • só, bors
  • 4 kemény tojás
  • 4 vékony, nagy szelet pulykamellfilé (200 g/db)
  • 4 nagy szelet főtt sonka
  • 8 szelet gouda sajt
  • szerecsendió
  • 4 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • A körethez:
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 3 nagyobb vajretek
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 3-4 szál petrezselyem

1. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. 2 perc múlva jégkockákkal lehűtött vízbe merítjük, aztán leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Óvatosan leveleire bontjuk, patyolattiszta konyharuhára terítjük. A tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk.

2. A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarjuk, és szelíden kiveregetjük-elvékonyítjuk (ép, viszonylag nagyobb, szabályos húslapokra van szükségünk). Meghintjük sóval és frissen őrölt borssal.

3. Minden húslapra 1 szelet sonkát, 2 szelet sajtot és 1 sor spenótlevelet terítünk. Megszórjuk 1-1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és őrölt borssal, 2 fél tojást borítunk a közepükre, aztán feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük (a végüket is, hogy ki ne folyjon a sajt).

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, körbepirítjuk benne a hústekercseket. Alájuk öntjük a bort, hozzáadjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, többször megforgatva puhára pároljuk (25-30 perc) − az elfőtt pecsenyelét egy kevés vízzel pótoljuk.

5. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát és az újhagymát (kevés zöldjével együtt) karikákra, a retket vékony hasábokra vágjuk, és 2-3 percig pirítjuk a felhevített vajban/margarinban. Ízlés szerint sózzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

6. Kihúzzuk a fogvájókat a hústekercsekből, rézsútosan két-három darabra vágjuk, tálra rendezzük, megöntözzük a fokhagymás pecsenyealjjal. Köréjük szedjük a zöldségragut, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és máris tálaljuk. További köretként burgonyapüré, párolt rizs, reszelt parmezán sajttal gazdagított polenta illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

615 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi saláta
pulykacsíkokkal

Túrós zöldségtorta

Gazdag rizssaláta
tojással

Gazdag
tavaszi saláta

Mimóza
tojássaláta

Karalábé-retek-
rucola saláta

Sajtkrémes
mártogató

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Karalábé-retek-
alma saláta

Spenótos-
tojásos rétes

Uborka-
vitorlások
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: