2018. október 23.
Gyöngyi napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Medvehagymás-
kecskesajtos metélt

Hozzávalók 4 személyre:

1. A megmosott, megtisztított medvehagyma-leveleket vékony csíkokra szeljük. A kecskesajtot apró darabokra vágjuk-tördeljük. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, néhány nagy csipet kivételével beleforgatjuk a medvehagymát, mérsékelt tűzön éppen csak megfonnyasztjuk.

2. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, a medvehagymához adjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sóval, őrölt borssal és kis csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, hozzáadjuk a sajt felét, és lazán összekeverjük.

3. Két favillával kisebb fészkeket tekerünk a tésztából, nem túl mély tálba csinosítjuk, megszórjuk a maradék sajttal és a félretett nyers medvehagymacsíkokkal. Tetejét néhány gerezd koktélparadicsommal és bazsalikombóbitával díszíthetjük, forrón tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé vagy könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

596 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Retek-krumpli-
rukola saláta

Szalámis édeskömény-
sárgarépa saláta

Olasz
tésztasaláta

Sonkás-uborkás
krumplisaláta

Tavaszi
vegyes saláta

Spenótos-
lazacos gnocchi

Túrós zöldségtorta

Krémsajtos-
olívás papucs

Gazdag rizssaláta
tojással

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Sajtkrémes
mártogató

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: