2017. április 30.
Katalin, Kitti napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

A leveles salátákról

A
B
C
D

1. Mivel általában nem azonnal használjuk fel a salátákat, vagy nem az egész fejet, frissességük megóvása érdekében közvetlenül vásárlás után szorosan selyempapírba csomagoljuk (A), és nejlonzacskóba csúsztatjuk őket (B). A zacskó száját megtekerjük, lezárjuk, és a hűtőszekrény legalsó részébe-rekeszébe tesszük. A selyempapír páraszabályozóként működik, és napokig frissen tartja a salátát.

2. Felhasználáskor a saláták gyökércsonkját levágjuk, leveleikre bontjuk őket (C), a sérült, foltos, vastag külső leveleket kidobjuk, a „szívet” félbe-negyedbe vágjuk és a többi levéllel együtt váltott vízben, alaposan, de lehetőleg gyorsan mossuk meg őket, mivel a salátalevelekben lévő vitaminok és ásványi sók többsége vízben oldódik.

3. Felületükről minél tökéletesebben távolítsuk el a vizet, különben lepereg róluk az olajos öntet, és ez ront az ízükön, tehát a salátaleveleket kicentrifugáljuk (főkép) vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Ezután falatnyi darabkákra tépkedjük, mély tálba szórjuk (D), és a továbbiakban az egyes receptek szerint járunk el.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc

Energiatartalom:

20 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Olívás
paradicsomsaláta

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Tavaszi
vegyes saláta

Orosz
csirkehússaláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Mimóza
tojássaláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Waldorf-saláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Kolumbusz-saláta

Szőlős-almás
szárzellersaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: