2017. október 17.
Hedvig napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

A leveles salátákról

A
B
C
D

1. Mivel általában nem azonnal használjuk fel a salátákat, vagy nem az egész fejet, frissességük megóvása érdekében közvetlenül vásárlás után szorosan selyempapírba csomagoljuk (A), és nejlonzacskóba csúsztatjuk őket (B). A zacskó száját megtekerjük, lezárjuk, és a hűtőszekrény legalsó részébe-rekeszébe tesszük. A selyempapír páraszabályozóként működik, és napokig frissen tartja a salátát.

2. Felhasználáskor a saláták gyökércsonkját levágjuk, leveleikre bontjuk őket (C), a sérült, foltos, vastag külső leveleket kidobjuk, a „szívet” félbe-negyedbe vágjuk és a többi levéllel együtt váltott vízben, alaposan, de lehetőleg gyorsan mossuk meg őket, mivel a salátalevelekben lévő vitaminok és ásványi sók többsége vízben oldódik.

3. Felületükről minél tökéletesebben távolítsuk el a vizet, különben lepereg róluk az olajos öntet, és ez ront az ízükön, tehát a salátaleveleket kicentrifugáljuk (főkép) vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Ezután falatnyi darabkákra tépkedjük, mély tálba szórjuk (D), és a továbbiakban az egyes receptek szerint járunk el.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc

Energiatartalom:

20 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Kolumbusz-saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Mediterrán krumplisaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Mentás-zöldséges
kuszkuszsaláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Olívás
paradicsomsaláta

Waldorf-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: