2017. december 13.
Luca napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Zellerkrémleves
lazaccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g zellergumó
  • 2 szál szárzeller zöldjével
  • 200 g krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1,2 liter zöldségleves (2 kockából)
  • 100 g füstölt, olajos lazacszelet
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • csípős paprika
  • 1 kis csokor snidling

1. A zellert, a szárzellert, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit és a zellert apró kockákra, a szárzellert karikákra, a hagymát, a zellerzöldet és a petrezselymet finomra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, élénk tűzön 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a zöldséglevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (25-30 perc). Mielőtt teljesen szétfőne a zöldség, 2-3 evőkanálnyit (jobbára szárzellert) kiveszünk belőle a díszítéshez, és melegen tartjuk.

3. Kiemeljük az olajból a lazacszeleteket, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan, rózsaszerűen feltekerjük. A leveshez adjuk a tejszínt, botmixerrel habos-bársonyos péppé zúzzuk, sóval, frissen őrölt borssal, ízlés szerint csípős paprikával fűszerezzük (ha túl sűrű, egy kevés vizet vagy zöldséglevest adunk hozzá), és még egyszer felforraljuk. Mélytányérokba vagy erőleveses-csészékbe szedjük, tetejét a félretett darabos zöldséggel, a lazacrózsákkal és snidlingszálakkal díszítjük.

Tippek:

Lazac helyett fokhagymás olajban pirított zsemlekockákat vagy hajszálvékonyra gyalult, bő olajban megsütött zeller- vagy céklachipszet is adhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Céklakrémleves
palacsintametélttel

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Sajtkrémes
mártogató

Rozmaringos-szalonnás
sütőtökkrémleves

Paradicsomleves
fasírttal

Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Kelbimbós
gesztenyeleves

Karfiol-brokkoli
krémleves

Gyömbéres
sütőtökleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: