2018. április 21.
Konrád napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Zellerkrémleves
lazaccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g zellergumó
  • 2 szál szárzeller zöldjével
  • 200 g krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1,2 liter zöldségleves (2 kockából)
  • 100 g füstölt, olajos lazacszelet
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • csípős paprika
  • 1 kis csokor snidling

1. A zellert, a szárzellert, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit és a zellert apró kockákra, a szárzellert karikákra, a hagymát, a zellerzöldet és a petrezselymet finomra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, élénk tűzön 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a zöldséglevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (25-30 perc). Mielőtt teljesen szétfőne a zöldség, 2-3 evőkanálnyit (jobbára szárzellert) kiveszünk belőle a díszítéshez, és melegen tartjuk.

3. Kiemeljük az olajból a lazacszeleteket, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan, rózsaszerűen feltekerjük. A leveshez adjuk a tejszínt, botmixerrel habos-bársonyos péppé zúzzuk, sóval, frissen őrölt borssal, ízlés szerint csípős paprikával fűszerezzük (ha túl sűrű, egy kevés vizet vagy zöldséglevest adunk hozzá), és még egyszer felforraljuk. Mélytányérokba vagy erőleveses-csészékbe szedjük, tetejét a félretett darabos zöldséggel, a lazacrózsákkal és snidlingszálakkal díszítjük.

Tippek:

Lazac helyett fokhagymás olajban pirított zsemlekockákat vagy hajszálvékonyra gyalult, bő olajban megsütött zeller- vagy céklachipszet is adhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsánkrémleves

Paradicsomleves
fasírttal

Kelbimbós
gesztenyeleves

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Sajtkrémes
mártogató

Gyömbéres
sütőtökleves

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Tejszínes
sóskaleves

Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Karfiol-brokkoli
krémleves

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Tejszínes
cukkinikrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: