2017. április 26.
Ervin napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Elendel

Halfilé
mandulás morzsában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g grissini vagy sós keksz
  • 50 g gyalult mandula
  • 30 g reszelt parmezán sajt
  • só, őrölt fehér bors
  • 40 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 600 g szálkamentes tengeri vagy édesvízi halfilé (pl. pangasius, afrikai harcsa)
  • 3-4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 citrom
  • 4-6 koktélparadicsom

1. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, néhány bóbitát félreteszünk a díszítéshez. A grissinit/kekszet eltördeljük, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a mandulát és a petrezselymet, néhány pörgetéssel nem túl finomra aprózzuk. Nagyobb tálba szórjuk, összekeverjük a sajttal, ízlés szerint sóval és fehér borssal. A lisztet és a tejet 2 külön, nem túl mély tálba tesszük.

2. A halat folyó víz alatt leöblítjük (ha mélyhűtött, előzőleg a hűtőszekrényben, kíméletesen hagyjuk felengedni), papírkendővel felitatjuk róla a vizet, és 4 szeletre-darabra vágjuk. Először beleforgatjuk a lisztbe, majd a tejbe, végül a mandulás morzsába, és némi távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.

3. Vékony sugárban meglocsoljuk a halszeletek tetejét az olajjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára, ropogósra sütjük (15-20 perc). 2-3 percig a tepsiben pihentetjük, aztán óvatosan tálra emeljük, és a félretett petrezselyemmel, citromgerezdekkel és paradicsommal díszítve mihamarabb tálaljuk. Pirított hagymával összeforgatott hasáb- vagy petrezselymes burgonya, nagy tál vegyes saláta illik hozzá.
 

A pirított hagymás burgonyához:
Enyhén sós vízben, héjában megfőzünk 800 g burgonyát, leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd hasábokra vagy nagyobb kockákra vágjuk. 4 hosszú szelet bacont hosszában félbevágunk, serpenyőbe szórjuk, 3-4 ek. olajjal ropogósra pirítjuk, a zsiradékból kiemelve félretesszük. A serpenyőbe dobunk 1 nagy fej karcsú gerezdekre szelt lilahagymát, 5-6 percig pirítjuk, aztán beleforgatjuk a burgonyát, és mindvégig élénk tűzön, gyakran, de kíméletesen megkeverve aranybarnára, ropogósra sütjük (kb. 10 perc). Hozzáadjuk a félretett sült bacont, összeforrósítjuk, és mélyebb tálba szedve kínáljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

456 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Halrudak
bortésztában

Krumplipüré-
sütőtök köret

Halrudak sárgarépás
mustármártásban

Halszeletek almás
uborkamártásban

Ráksaláta
narancskehelyben

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Spenótos-
lazacos gnocchi

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával

Tonhalas-tojásos
krumplisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Citromos halkrém
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: