2017. december 12.
Gabriella napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Töltött tojás-
változatok

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 12 tojás
  • A zöldfűszeres töltelékhez:
  • 25-30 db zöldfűszerlevél (majoránna, tárkony, petrezselyem, bazsalikom, citromfű vegyesen)
  • 1 apró fej hagyma
  • 100 g natúr tejszínes krémsajt (pl. mascarpone, Philadelphia)
  • 100 g pikáns krémsajt (pl. márványkrémsajt)
  • 1/2 kk. szardellapaszta
  • só, bors
  • 8 gerezd dió
  • A lazacos töltelékhez:
  • 1 kis doboz füstölt, olajos lazacfilé (töltőtömeg 75 g)
  • 100 g natúr tejszínes krémsajt
  • 1 kk. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fehér bors
  • A csípős töltelékhez:
  • 50 g natúr tejszínes krémsajt
  • 1 késhegynyi chilipor
  • 1 kk. paprikakrém
  • só, őrölt fehér bors
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • néhány madársaláta-/spenót- vagy zöldfűszerlevél

1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük, hideg vízbe merítve kihűtjük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, és a fehérjék-csónakok épségére ügyelve kiemeljük a sárgájukat.

2. A zöldfűszeres töltelékhez a fűszerlevélkéket leöblítjük, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A hagymát meghámozzuk, és a zöldfűszerekkel együtt finomra vágjuk. Hozzáadjuk a tejszínes és a pikáns krémsajtot, a szardellapasztát, egy kevés sót, jócskán frissen őrölt borsot, és habosra keverjük. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 8 tojáscsónakot (a 4 tojássárgáját a csípős töltelékhez fogjuk felhasználni), és diógerezdekkel, zöldfűszerelevélkékkel díszítjük.

3. A lazacos töltelékhez a lazacszeletkéket kiemeljük az olajból, kihasítunk belőlük 8 db 5 cm hosszú és 1-1,5 cm széles csíkot, a többit aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk 4 kemény tojássárgáját, a tejszínes krémsajtot, a citromlét, 1 gerezd áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt fehér borsot, és habos péppé keverjük-zúzzuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 8 tojáscsónakot, végül a 8 feltekert, rózsaszerűen kihajtogatott lazaccsíkkal díszítjük.

4. A csípős töltelékhez a maradék 8 kemény tojássárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadunk 50 g tejszínes krémsajtot, a chiliport, a paprikakrémet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és habosra keverjük. A paprikát gyufaszálnyi csíkokra, majd egészen apró kockákra vágjuk. 8 nagyobbat félreteszünk a díszítéshez, a többit 2 gerezd áttört fokhagymával együtt a krémhez adjuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltjük vele a maradék 8 tojáscsónakot, végül a paprikakockákkal és néhány petrezselyemlevélkével díszítjük.

5. A töltött tojásokat jól záródó műanyag dobozokba ültetjük, és legalább 1 órára behűtjük. Tálaláskor vegyesen-csinosan 2 lapos tálra rendezzük őket, a tál peremét, illetve a közöket madársaláta-, apró spenót- vagy zöldfűszerlevélkékkel díszítjük.

Tippek:

– Ha jó meleg konyhában dolgozunk, a krémek valószínűleg meglehetősen lágyak lesznek, ezért érdemes kisebb tálba szedni őket, fóliával letakarni (valamennyiben jócskán van illatos hozzávaló!), majd 15-30 percre betenni a hűtőszekrénybe, hogy kissé megdermedjenek, és rajzosabb legyen a „nyomatuk”.
– Ha a fenti sorrendet követjük, és mindig alaposan kinyomkodjuk a habzsákból a tölteléket, köztes mosogatás nélkül tudunk dolgozni.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

80 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkakrémes
töltött tojás

Mimóza
tojássaláta

Majonézes
tojássaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Szerencsegomba
tojásból

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: