2018. július 19.
Emília napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Töltött tojás-
változatok

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 12 tojás
  • A zöldfűszeres töltelékhez:
  • 25-30 db zöldfűszerlevél (majoránna, tárkony, petrezselyem, bazsalikom, citromfű vegyesen)
  • 1 apró fej hagyma
  • 100 g natúr tejszínes krémsajt (pl. mascarpone, Philadelphia)
  • 100 g pikáns krémsajt (pl. márványkrémsajt)
  • 1/2 kk. szardellapaszta
  • só, bors
  • 8 gerezd dió
  • A lazacos töltelékhez:
  • 1 kis doboz füstölt, olajos lazacfilé (töltőtömeg 75 g)
  • 100 g natúr tejszínes krémsajt
  • 1 kk. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fehér bors
  • A csípős töltelékhez:
  • 50 g natúr tejszínes krémsajt
  • 1 késhegynyi chilipor
  • 1 kk. paprikakrém
  • só, őrölt fehér bors
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • néhány madársaláta-/spenót- vagy zöldfűszerlevél

1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük, hideg vízbe merítve kihűtjük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, és a fehérjék-csónakok épségére ügyelve kiemeljük a sárgájukat.

2. A zöldfűszeres töltelékhez a fűszerlevélkéket leöblítjük, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A hagymát meghámozzuk, és a zöldfűszerekkel együtt finomra vágjuk. Hozzáadjuk a tejszínes és a pikáns krémsajtot, a szardellapasztát, egy kevés sót, jócskán frissen őrölt borsot, és habosra keverjük. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 8 tojáscsónakot (a 4 tojássárgáját a csípős töltelékhez fogjuk felhasználni), és diógerezdekkel, zöldfűszerelevélkékkel díszítjük.

3. A lazacos töltelékhez a lazacszeletkéket kiemeljük az olajból, kihasítunk belőlük 8 db 5 cm hosszú és 1-1,5 cm széles csíkot, a többit aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk 4 kemény tojássárgáját, a tejszínes krémsajtot, a citromlét, 1 gerezd áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt fehér borsot, és habos péppé keverjük-zúzzuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 8 tojáscsónakot, végül a 8 feltekert, rózsaszerűen kihajtogatott lazaccsíkkal díszítjük.

4. A csípős töltelékhez a maradék 8 kemény tojássárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadunk 50 g tejszínes krémsajtot, a chiliport, a paprikakrémet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és habosra keverjük. A paprikát gyufaszálnyi csíkokra, majd egészen apró kockákra vágjuk. 8 nagyobbat félreteszünk a díszítéshez, a többit 2 gerezd áttört fokhagymával együtt a krémhez adjuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltjük vele a maradék 8 tojáscsónakot, végül a paprikakockákkal és néhány petrezselyemlevélkével díszítjük.

5. A töltött tojásokat jól záródó műanyag dobozokba ültetjük, és legalább 1 órára behűtjük. Tálaláskor vegyesen-csinosan 2 lapos tálra rendezzük őket, a tál peremét, illetve a közöket madársaláta-, apró spenót- vagy zöldfűszerlevélkékkel díszítjük.

Tippek:

– Ha jó meleg konyhában dolgozunk, a krémek valószínűleg meglehetősen lágyak lesznek, ezért érdemes kisebb tálba szedni őket, fóliával letakarni (valamennyiben jócskán van illatos hozzávaló!), majd 15-30 percre betenni a hűtőszekrénybe, hogy kissé megdermedjenek, és rajzosabb legyen a „nyomatuk”.
– Ha a fenti sorrendet követjük, és mindig alaposan kinyomkodjuk a habzsákból a tölteléket, köztes mosogatás nélkül tudunk dolgozni.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

80 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Sonkakrémes
töltött tojás

Avokádókrém
paprikaladikban

Spárgakrémhab

Gyönyörűséges orosz
hússaláta tojással

Gazdag rizssaláta
tojással

Burgundiai
rokfortos körte

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Spenótos
omlett-tekercs

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: