2017. november 23.
Kelemen napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal

Szó szerinti fordításban az étel neve „ugorj a számba!”. Az eredetileg borjúhúsból, papírvékonyra szeletelt parmai sonkával és illatos zsályalevélkékkel készített hirtelensült az Örök Város, Róma specialitása, amely egyaránt szerepel
a Trastevere családias kisvendéglőinek és a belváros elegáns éttermeinek étlapján.
Ez a csirkemellel és tarjával készített változat éppen olyan finom, sőt!


Fotó: Hemző Károly

Zsályás-tarjás
csirkemellszelet
Eredeti neve: Saltimbocca di pollo

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé (150 g/db)
  • 1 ek. szárnyasfűszer-keverék
  • 8 vékony szelet parmai sonka vagy nyers, füstölt tarja
  • 8 zsályalevél
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kk. paradicsompüré
  • 1/2 kk. csípős paprikakrém

1. A csirkemelleket leöblítjük, szárazra töröljük, széltében 2 vékonyabb lapra vágjuk, majd folpackkal letakarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Mindkét oldalukat meghintjük a fűszerkeverékkel, majd 1-1 szelet sonkát vagy tarját és zsályalevelet fektetünk a tetejükre, fogvájóval megtűzzük.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint és az olajat, zsályás-sonkás oldalukkal lefelé beletesszük a hússzeleteket, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, mérsékelt tűzön 5-6 percig sütjük. Megfordítjuk őket, a másik oldalukat is sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig sütjük. A serpenyőben vagy előmelegített tálra rendezve, fedő/alufólia alatt melegen tartjuk.

3. A pecsenyeléhez öntjük a bort, élénk tűzön összeforraljuk, aztán elkeverjük benne a paradicsompürét és a paprikakrémet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a felére beforraljuk, bevonjuk vele a hússzeleteket, és azonnal tálaljuk. Petrezselymes főtt krumplit, sárgarépával gazdagított krumplipürét, párolt rizst vagy (olasz módra) friss házikenyeret adhatunk hozzá .

Változatok:

Készíthetjük borjú- vagy sertéscombból, kicsontozott rövidkarajból, pulykamellfiléből is, a sonka/tarja és a zsálya azonban ne maradjon el, mert ez adja meg az étel karakterét!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

353 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krémsajtos-
olívás papucs

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Túrós zöldségtorta

Zöldbabcsokor
paprikával

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Fasírtmuffin

Spenótkrémmel
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: