2017. augusztus 21.
Sámuel napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Paradicsomos-
babos penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 zsályalevél
  • 8-10 bazsalikomlevél + 4 -bóbita
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 250 g főtt fehér bab (konzerv)
  • 40 g bacon vagy húsos, füstölt szalonna
  • 1 doboz felaprózott konzerv paradicsom (400 g)
  • só, bors
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 400 g penne (tollhegytészta)
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 12-16 fekete olívabogyó

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, 4 bazsalikombóbita kivételével finomra vágjuk. A babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

2. A mártáshoz a szalonnát vékony csíkokra szeljük, rózsaszínűre pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot (levével együtt), a zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mérséklet tűzön, félig lefedve 20 percig főzzük-sűrítjük. Hozzáadjuk a babot, éppen csak összeforrósítjuk, melegen tartjuk. A paprikát apróra vágjuk.

3. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, mélyebb tálba csúsztatjuk, megöntözzük az olívaolajjal és lazán összekeverjük, mélytányérokba szedjük. Arányosan elosztva tetejére halmozzuk a mártást, megszórjuk az olívabogyókkal és a paprikával, majd a félretett bazsalikombóbitákkal dísztve azonnal tálaljuk. Külön tálkában frissen reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot (pecorino) kínálunk hozzá.

Fontos:

A konzervek használata nagyon kényelmes, kivált, ha egy-egy alapanyagból kisebb mennyiségre van szükségünk, ugyankkor hosszú előkészítést vagy főzést igényel. A nagyipari módszerekkel készített konzervek jó részét magában a dobozban főzik-puhítják, ezért különös tekintettel a natúr bab- és lencsekonzervekre, sűrű-ragacsos levüket felhasználás előtt ajánlatos leöblíteni, mert nem igazán kellemes az ízük, ráadásul az étel küllemét is rontják.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

476 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Zöldbabcsokor
paprikával

Krémsajtos-
olívás papucs

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Túrós zöldségtorta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Fasírtmuffin

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Spenótos
omlett-tekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: