2017. február 19.
Zsuzsanna napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Elendel

Rántott karalábé
zöldmártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb, de zsenge karalábé (400 - 450 g/db)
  • só, őrölt fehér bors
  • 2+2 tojás
  • 15-20 medvehagymalevél vagy 1 nagy csokor snidling
  • 150 g natúr joghurt
  • 150 g tejföl
  • 4 púpozott ek. finomliszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 100 g gyalult mandula
  • 3-4 ek. olaj

1. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, 1,5-2 cm-es szeletekre-karikákra vágjuk, majd sóval ízesített, bő vízben 10-12 percig főzzük (a maradék karalábét egyéb célra, például levesnek, salátának elhasználjuk). Szűrőlapáttal patyolattiszta konyharuhára sorakoztatjuk, és hagyjuk kihűlni.

2. 2 tojást sós vízben, az újraforrástól számított 7 percig főzünk, hideg vízbe merítve kihűtjük, aztán meghámozzuk. A leöblített medvehagyma-leveleket vagy snidlinget finomra vágjuk, a joghurttal elkevert tejfölhöz adjuk, sózzuk, borsozzuk, tálkába szedjük.

3. A lisztet, valamint a mandulával összekevert zsemlemorzsát két mélyebb tálba szórjuk. A maradék 2 tojást ugyancsak mélyebb tálba ütjük, 1/4 kk. őrölt fehér borssal kissé felverjük.

4. A karalábészeleteket a lisztbe, tojásba és a mandulás zsemlemorzsába forgatjuk, jól lenyomkodjuk, nagyobb serpenyőben, a felforrósított olajban, mérsékelt tűzön, (két részletben) pirosra-ropogósra sütjük. Kissé egymásra csúsztatva lapos tálra rendezzük, a félbevágott tojásokkal, valamint medvehagymával vagy egyéb zöldfűszerrel díszítjük. A mártás kíséretében önálló, hústalan fogásként vagy sült, illetve rántott húsok köreteként mihamarabb tálaljuk. Krumplipürét kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

572 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Sonkás és
sajtos roló

Sajtkrémes
mártogató

Krumplisaláta
túrókrémmel

Spárgás
tojáslepény

Karalábé-retek-
alma saláta

Gazdag
tavaszi saláta

Almás-besameles
káposztatorta

Tejszínes
sóskaleves

Zöldséges
húsgombócok

Húsos
lilahagymatorta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: