2017. szeptember 21.
Máté napja van

TORTÁK > Ünnepi torták

Mivel az mégsem járja, hogy az anyák saját maguknak süssenek ünnepi tortát,
ezt itt gyerek, alkotni vágyó férfiú is könnyen elkészítheti, ha az ilyentájt készen
is kapható, szív alakú piskótát használja. Ha kerek a piskótatorta, az sem baj,
pici ügyességgel szív alakúra szabhatjuk.


Fotó: Hemző Károly

Anyák napi
epres szívtorta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 120 g porcukor
  • 1/2 tasak (6 g) sütőpor
  • 120 g finomliszt
  • A krémhez és a díszítéshez:
  • 1 tasak tejszínes pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1+2 ek. porcukor
  • 200 g eper
  • 2 kivi
  • 4+2 dl jól behűtött tejszín
  • 1+1 tasak (20 g) vanillincukor
  • 1+1 tasak (20 g) habfixáló
  • 50 g vágott pisztácia

1. A piskótához  az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és 1 csipet sóval, apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, kíméletesen összekeverjük. A masszát egy alján sütőpapírral kibélelt, szív alakú, kapcsos tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 40 percig sütjük (tűpróba). 15 percig hűlni hagyjuk, majd késpengével óvatosan körbehaladva leválasztjuk a forma oldaláról. Rácsra fordítjuk, leemeljük róla a forma oldalát és a sütőpapírt, hagyjuk egészen kihűlni (legjobb ha előző nap elkészítjük, mert frissen morzsálódik!).

2. A krémhez a pudingporból, a tejből és 1 ek. porcukorból a szokásosnál sűrűbb pudingot főzünk, kihűtjük.

3. Az epret és a kivit megtisztítjuk, 6-8 közepes eperszemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a kivivel együtt felaprózzuk. 4 dl tejszínt kemény habbá verünk a maradék 2 ek. porcukorral, 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval. Lazán a pudinghoz keverjük, és elosztjuk 3 részre.

4. A tortát 3 azonos vastagságú lapra vágjuk, az alsó lapot tálra fektetjük, megkenjük a krém 1/3-ával, és megszórjuk a felaprózott gyümölcsök felével. Pontosan ráillesztjük a második lapot, azt is megkenjük 1/3 rész krémmel, majd megszórjuk a maradék gyümölccsel, és befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bevonjuk a maradék krémmel, oldalát pedig beszórjuk a pisztáciával, és legalább 3 órára behűtjük.

5. Tálaláskor a félretett eperszemeket felszeleteljük. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a maradék 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval, majd csillagbetétes habzsákba szedjük, és formás rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére.Az eperszeletekkel (esetleg néhány citromfű- vagy mentalevélkével) díszítjük. Akkor szeletelhető igazán szépen, ha legalább 3 órára behűtjük.

Italajánlat:

Édeskés pezsgő vagy desszertbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

352 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csokoládés-
epres csiga

Hideg
eperkrémleves

Szívküldi
epertorta

Gyümölcsös
joghurttorta

Ananászos csirkemell

Csokoládés-
epres kocka

Narancsos
Pavlova-torta

Epres
tiramisùszelet

Mákos-joghurtos
epertorta

Sült epertorta

Meggyes
Pavlova-torta

Szőlős-őszibarackos
joghurtkrémtorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: