2018. október 23.
Gyöngyi napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Gazdag spárgás
zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g fehér- és zöldspárga vegyesen
  • 250 g zöldborsó (150 g tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g zsenge sárgarépa
  • 150 g sampinyon gomba
  • 1 csokor újhagyma
  • 1-1 szál friss majoránna és kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek. olaj

1. A spárgasípokat megmossuk, fás szárvégüket leválasztjuk, a fehérspárgát burgonyahámozóval gondosan megtisztítjuk (a zöldspárgát nem kell!), 2-3 cm-es darabokra aprítjuk.

2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát és a gombát vékony szeletekre, az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, (2-3 szál petrezselyem kivételével) fehér cérnával kötegbe-csokorba kötjük. A fokhagymát és 10-12 szem borsot (ízlés szerint még körömnyi csípős paprikát is) teatojásba zárunk.

3. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk az újhagymát, rádobjuk a sárgarépát és a gombát, 1 percig pirítjuk, aztán felöntjük 1,2 liter vízzel, beletesszük a fűszercsokrot és a teatojást, kissé megsózzuk, felforraljuk. Fedő alatt 10 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a zöldborsót és a spárgát, majd továbbra is fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.

4. Kiemeljük a levesből a fűszercsokrot és a teatojást, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk. A félretett, finomra vágott petrezselymet közvetlenül tálalás előtt keverjük a leveshez.

Tippek:

− Sűríthetjük 1-2 kk. tejszínben/tejfölben elkevert rizsliszttel vagy (60 g) belefőzött aprótésztával, hosszú szemű rizzsel is.
− Minél többféle idényzöldségből készítjük, annál finomabb!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

100 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Zöldséges
rizibizi

Kukoricás
paradicsomleves

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Gazdag rizssaláta
tojással

Fasírtmuffin

Spenótkrémmel
töltött tojás

Krémsajtos-
olívás papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: