2017. december 13.
Luca napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Hemző Károly

Héjában sült újkrumpli
túrós-zöldséges mártogatókkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg apró szemű újkrumpli
  • 1 ek. olaj
  • 1/2 kk. durva szemű tengeri só
  • A mártogatókhoz:
  • 200 g sovány, natúr krémsajt
  • 200 g sovány, krémes állagú túró
  • 200 g natúr joghurt
  • só, őrölt fehér bors
  • 200 g kígyóuborka
  • 4-5 szem retek
  • 4-5 szál kapor
  • 12-15 szál snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mandulapálcika
  • 1-2 szál petrezselyem

1. Az újkrumplit beáztatjuk hideg vízbe, alaposan megmossuk - ha marad rajta valamennyi héj, nem baj! - lecsepegtetjük. Mélyebb teflonserpenyőbe/wokba szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a sóval, és mérsékelt tűzön, gyakran megkeverve-rázogatva aranybarnára sütjük (30 perc).

2. A mártogatókhoz a krémsajtot, a túrót és a joghurtot simára keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, két részre osztjuk.

3. Az uborkát megmossuk, csíkosan meghámozzuk, 2-3 szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit szálasra reszeljük, szitakanálban lecsepegtetjük. A retket megtisztítjuk, vékony karikákra, majd csíkokra szeleteljük. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra aprítjuk, mindegyikből félreteszünk egy keveset a díszítéshez. A fokhagymát meghámozzuk, a mandulát darabosra vágjuk.

4. Az uborkát kinyomkodjuk, majd a mandulával, az áttört fokhagymával és a kaporral az egyik adag krémhez keverjük, uborkaszeletekkel és kaporral díszítjük. A retket és a snidlinget a másik adag krémhez adjuk, retekkel és snidlinggel díszítjük. A krumplit tálra púpozzuk, petrezselyemmel vidámítjuk, és a kétféle mártogatóval önálló ételként kínáljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

325 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombaragu
burgonyapüréágyon

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel

Sajtkrémes
mártogató

Hagymás-szalonnás
krumplirakottas

Mustáros lazacfilé
zöldspárgával

Húsos
lilahagymatorta

Almás-gombás
rakott krumpli

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Cukkinis
burgonyagratin

Kapros-besameles
újkrumpli

Tejszínben sült
újkrumpli

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: