2017. október 18.
Lukács napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal

Csupazöld zöldségekkel és sok petrezselyemmel készül a zsemlés-sajtos töltelék, amelyet a csirkecombok bőre alá kerekítünk, de tűzni-varrni ezúttal nem kell,
mert az alufólia formában tartja művünket. Hidegen is finom és mutatós, hiszen
a kicsontozott felső comb szépen szeletelhető. 


Fotó: Hemző Károly

Töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb (200 g/db)
  • só, bors
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 csokor újhagyma
  • 300 g zöldborsó (150 g tisztított/mélyhűtött)
  • 150 g zöld hüvelyű bab (mélyhűtött)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g trappista sajt
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 6-8 salátalevél
  • 8-12 koktélparadicsom

1. A szép tálalás kedvéért 2-2 balos és jobbos csirkecombot vásárolunk, leöblítjük, a felső combrészt kicsontozzuk: bőrös felükre fektetve kitapogatjuk az alsó és a felső comb közötti izületet, majd felső comb csontvégétől indulva, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot, aztán „letakarítjuk-lekapirgáljuk" a húst a csontról, és kiemeljük. Óvatosan, hogy ki ne lyukasszuk, fellazítjuk a bőrt a combokon, mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval, húsos oldalukat meghintjük frissen őrölt borssal is.

2. A töltelékhez beáztatjuk a zsemlét a tejbe. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt vékonyan felkarikázzuk. A zöldbabot 2-3 cm-es darabokra, a petrezselymet finomra vágjuk.

3. Megfonnyasztjuk az olajban az újhagymát, rádobjuk a zöldborsót és a zöldbabot (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt félpuhára pároljuk (6-8 perc), végül megszórjuk a liszttel, és hűlni hagyjuk.

4. A zöldségekhez adjuk az alaposan kinyomkodott zsemlét, a tojássárgáját, a petrezselymet és az áttört fokhagymát, hozzáreszeljük a sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk, a combok bőre alá töltjük, a széleket lenyomkodjuk.

5. Megkenünk vajjal/margarinnal 4 db kb. 40 cm-es alufólialapot, közepükre helyezzük a combokat, lazán becsomagoljuk, a fóliavégeket szorosan összenyomkodjuk és felhajtjuk. Tepsibe helyezett rácsra sorakoztatjuk, kevés vizet öntünk alájuk (hogy az esetleg lecsöppenő zsiradék meg ne égjen), és 200 °C-os sütőben 40 percig pároljuk. Ezután kihajtjuk a fóliaszéleket, visszatesszük a tepsit a sütőbe, és aranybarnára pirítjuk a combokat (kb. 20 perc).

6. A salátaleveleket megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, kibélelünk velük egy nagyobb tálat. Elrendezzük rajta a csirkecombokat, és a félbevágott paradicsomokkal díszítve máris tálaljuk. Petrezselymes újkrumpli, hasábburgonya, vegyes idénysaláta illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

471 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 14 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 14 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Spárga tojásos
zöld morzsával

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Csirkés
Waldorf-saláta

Körtés-currys
csirkesaláta

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Orosz
csirkehússaláta

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Ananászos
csirkeragu

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Zöldségleves májgaluskával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: