2018. augusztus 16.
Ábrahám napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Elendel

Mustáros lazacfilé
zöldspárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes lazacszelet (kb. 200 g/db)
  • 1 citrom
  • 1 kg zöldspárga
  • 50 g vaj/margarin
  • 50 g finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. mustár
  • rózsabors
  • 600 g újkrumpli
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1-2 paradicsom
  • 1 zöldcitrom (lime)

1. A lazacszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. A citromot alaposan megmossuk, levét kinyomjuk, átszűrjük, meglocsoljuk vele a lazacpatkókat.

2. A spárgasípokat gondosan megmossuk, fás szárvégüket levágjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!), aztán enyhén sós, szelíden forrdogáló vízben 5-6 percig főzzük. Kiemeljük a főzőléből, (2,5 dl-t félreteszünk a mártáshoz), lecsepegtetjük őket, és tálalásig melegen tartjuk.

3. A mustármártáshoz felolvasztjuk a vajat/margarint, aranysárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a spárga félretett főzőlevével, valamint a tejszínnel, és folyamatosan kevergetve bársonyos mártássá forraljuk-sűrítjük. Hozzáadjuk a mustárt, végül ízlés szerint sóval és durvára tört rózsaborssal fűszerezzük, melegen tartjuk.

4. A krumplit alaposan megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk-rázzuk a finomra vágott petrezselyemmel.

5. Nagyobb serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, beletesszük a lazacpatkókat, és mindkét oldalukat aranypirosra sütjük (kb. 4+3 perc). Lapostányérokra fektetjük őket, arányosan elosztva melléjük szedjük a spárgát és a petrezselymes krumplit, végül meglocsoljuk a mustármártással. Paradicsommal vidámítjuk, és zöldcitromgerezdek kíséretében azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

750 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi
csirkeraguleves

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Majonézes
kínaikel-saláta

Húsos
lilahagymatorta

Sonkás és
sajtos roló

Krumplisaláta
túrókrémmel

Almás-zöldséges
heringsaláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Tejszínes
sóskaleves

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Sajtos-sonkás
papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: