2017. december 12.
Gabriella napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Olívás
paradicsomsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

1. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, szárukat a csonkkal együtt, ékformán kivágjuk, majd felkarikázzuk őket, és nagyobb, lapos tálra rendezzük.

2. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, a paradicsom tetejére szórjuk. A bazsalikomszálakat leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, konyharuhával szárazra lapogatjuk, levélkéiket letépkedjük a szárakról, és nagyjából felaprózzuk. Az olívabogyókat lecsepegtetjük, és a bazsalikommal együtt a salátához adjuk. Ha nem azonnali fogyasztásra szánjuk, gondosan letakarjuk, és hidegre tesszük, de fogyasztás előtt fél órával kivesszük a hűtőszekrényből, mert szobahőmérsékleten érvényesül igazán az aromája.

3. Mivel a paradicsom gyorsan levet ereszt, csak tálaláskor szórjuk meg a saláta tetejét sóval és ízlés szerint frissen őrölt borssal, majd megöntözzük az olívaolajjal, lazán összekeverjük, és meghintjük a tökmaggal. Bármilyen frissen sült hús- vagy halételhez, omletthez, krumplis ételekhez kínálhatjuk, de friss kenyérrel csak úgy, magában is finom − a levébe mártogatott kenyér kivált...

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc

Energiatartalom:

180 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


A leveles salátákról

Rukolás-rokfortos
saláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Mozzarellás
sült paprika

Tonhalas
krumplisaláta

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Marinált zöldségek

Zöldbabcsokor
paprikával

Mediterrán krumplisaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Paradicsomos
babsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: