2017. augusztus 17.
Jácint napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Zöldbabos
krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1+2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek. citromlé
  • 500 g apró szemű krumpli
  • 400 g sárga vajbab (mélyhűtött)
  • 100 g zöldborsó (mélyhűtött)
  • 200 g paradicsom
  • 3-4 szál fodros petrezselyem
  • 3 ek. almaecet
  • 1 ek. szójaszósz
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A hagymaféléket és a zöldségeket megtisztítjuk; a lilahagymát felkarikázzuk, összekeverjük 1/2 kk. sóval és a citromlével. A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A (fagyos) zöldbabot forrásban lévő,  enyhén sós, 1 gerezd fokhagymával ízesített vízbe dobjuk, 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a(z ugyancsak fagyos) zöldborsót, és az egészet puhára főzzük (további 10-15 perc). Hideg vízbe szedve lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük (a főzőlét megtartjuk, pompás levesalap!).

2. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk. A krumplit (tojásszeletelővel) vékony karikákra szeljük, kissé széthúzzuk, lapos tál szélére és közepére rendezzük. Tetejére és köré halmozzuk a zöldborsós zöldbabot, a lilahagymát és a paradicsomot, petrezselyemmel díszítjük.

3. Az öntethez olvadásig keverünk az almaecetben 1/4 kk. sót, frissen őrölt borssal, 2 gerezd áttört fokhagymával és a szójaszósszal ízesítjük, végül apránként beledolgozzuk az olívaolajat, de a szépség kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál keverjük össze a salátával. Könnyű egytálételként, szelethúsok köreteként kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

255 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Olívás
paradicsomsaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Grépfrút-dió-
póré saláta

Mozzarellás paradicsomsaláta
és -nyársak

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta

Retek-krumpli-
rukola saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: