2017. október 21.
Orsolya napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

Kirándulások és kerti összejövetelek egyik színfoltja lehet ez a mutatós és kiadós rántottahasáb, amely langymelegen és hidegen, nagy tál saláta kíséretében vagy két kenyérszelet között egyaránt pompás.


Fotó: Elendel

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Hozzávalók 8 személyre:

  • 350 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 250 g téliszalámi egyben
  • 1 nagy csokor snidling
  • 16 tojás
  • só, bors
  • 3x20 g vaj/margarin + a formához
  • néhány petrezselyem- vagy zellerlevél
  • 1 kis fej lilahagyma

1. A zöldborsót 5 percre enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük, 4-5 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A szalámit apró kockákra vágjuk, 2 evőkanálnyit ebből is félreteszünk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, konyharuhával szárazra lapogatjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy hasáb alakú, sima oldalú, kb. 1 liter űrtartalmú sütőformát vékonyan kivajazunk (hogy jól tapadjon rá) és kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat megmossuk, egyenként nagyobb, csőrös mérőpohárba ütjük-csúsztatjuk. 3-4 szál kivételével (ollóval) belevagdossuk a snidlinget, sózzuk, borsozzuk, villával erőteljesen felverjük.

3. Nagyobb, lapos teflon serpenyőben felolvasztunk 20 g vajat/margarint, beleöntjük a felvert tojás egyharmadát, és folyamatosan keverve lágy, szinte folyós-képlékeny rántottát sütünk belőle. Egyenletesen elosztva azonnal a sütőforma aljára simítjuk, tetejére szedjük a zöldborsó és a szalámikockák felét.

4. Felolvasztunk a serpenyőben újabb 20 g vajat/margarint, és beleöntjük a maradék felvert tojás felét. A fenti módon, az előzővel azonos állagú rántottát sütünk belőle, a zöldborsós-szalámis réteg tetejére simítjuk, ezután ismét borsó és szalámi következik.

5. A maradék tojásból, a maradék 20 g felolvasztott vajjal/margarinnal megsütjük a harmadik adag rántottát is, a rakottas tetejére simítjuk, és a forró sütőben pontosan 20 percig sütjük (ne tovább, mert elveszíti a tojás szép sárga színét!).

6. Kivesszük a rántottahasábot a sütőből, a formában hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt hosszúkás tálra borítjuk, lehántjuk róla a sütőpapírt, tetejét a félretett zöldborsóval, szalámikockákkal és leölített petrezselyem-/zellerlevelekkel díszítjük, a tál szegélyét pedig lilahagymakarikákkal és néhány szál snidlinggel vidámítjuk.

Fontos:

Egy kicsit pepecselősnek tűnhet a dolog, mégsem tanácsos egyszerre megsütni az egész tojásmennyiséget, mert a rántotta pillanatok alatt kihűl-megdermed, tehát nem képes megkötni a borsót és a szalámit, így szeleteléskor szétesik a hasábunk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

274 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos-
tojásos rétes

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Gazdag rizssaláta
tojással

Gombás-szalonnás-
paradicsomos pizza

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Pesztós-sonkás
omlettfalatkák

Zöldséges rétes

Krémsajtos-
olívás papucs

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: