2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Málnás
krémdesszert

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 400 g málna (mélyhűtött)
  • 1 (bio)citrom
  • 250 g ricotta
  • 4 pohár natúr krémjoghurt (125 g/pohár)
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor vagy 1/2 kk. vanília-esszencia
  • néhány csepp édesítőszer vagy 3 - 4 ek. porcukor/méz
  • 4 babapiskóta
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita
  • 2 kk. étcsokoládéforgács

1. A málnát tálcára terítjük, a legszebb 20-25 szemet félretesszük a díszítéshez (ha mélyhűtött málnából készítjük, és ugyancsak tálcára terítve, szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni − 35-40 perc.

2. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, félbevágjuk, az egyik fél citrom levét kinyomjuk, átszűrjük. A ricottát, a joghurtot, a vanília-esszenciát és az édesítőszert keverőtálba tesszük, elektromos habverővel simára-habosra keverjük, végül a reszelt ciromhéjjal és a citromlével illatosítjuk.

3. A babapiskótákat nem túl apró darabokra tördeljük, és 4 üvegpohár/-kehely aljára szórjuk. Arányosan elosztva tetejére szedünk-simítunk 1 réteg krémet, aztán 1 réteg málna következik (a mélyhűtött gyümölcs felengedés közben levet ereszt, azt is a krém tetejére csöpögtetjük, annál szebb lesz!), végül a maradék krém.  Folpackkal gondosan betakarjuk a poharakat, tálalásig a hűtőben tartjuk.

4. Tálalás előtt poharanként 5-6 szem málnát csinosítunk a krém tetejére, meghintjük csokoládéforgáccsal, és citromfű-/mentabóbitával díszítve kínáljuk.

Változatok:

− Ha fogyókúrázunk, a babapiskótát és a csokoládét elhagyjuk, bár az étcsokoládé (akár ennél nagyobb mennyiségben is) bizonyítottan jót tesz a szívnek – hogy a jókedvről ne is beszéljünk...
− Ha gyerek nem kap belőle, a poharak aljára szórt babapiskótát meglocsolhatjuk 1-2 ek. brandyvel, rummal vagy mandulalikőrrel is.
− Készíthetjük alaposan lecsepegtetett meggy- vagy őszibarackbefőttel is.
− Kifilézett naranccsal, friss eperrel, egyéb bogyós gyümölcsökkel (szeder, ribizli, áfonya) is finom.

Megjegyzések:

Mivel a ricotta (ami nem túró!) energiaértéke mindössze 170-180 kcal/100 g, jellegénél fogva pedig ellenálhatatlanul selymessé teszi a krémeket, remekül ki tudjuk váltani vele a jóval magasabb kalóriaértékű marcarpónét és tejszínt.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc

Energiatartalom:

272 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tzatzikivel töltött
paradicsom

Mediterrán halfilé

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Görög saláta

Vegyes
nyári rakottas

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Mediterrán saláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Grillmártások

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Görög zöldbableves
feta sajttal

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: