2017. október 19.
Nándor napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Málnás
krémdesszert

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 400 g málna (mélyhűtött)
  • 1 (bio)citrom
  • 250 g ricotta
  • 4 pohár natúr krémjoghurt (125 g/pohár)
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor vagy 1/2 kk. vanília-esszencia
  • néhány csepp édesítőszer vagy 3 - 4 ek. porcukor/méz
  • 4 babapiskóta
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita
  • 2 kk. étcsokoládéforgács

1. A málnát tálcára terítjük, a legszebb 20-25 szemet félretesszük a díszítéshez (ha mélyhűtött málnából készítjük, és ugyancsak tálcára terítve, szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni − 35-40 perc.

2. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, félbevágjuk, az egyik fél citrom levét kinyomjuk, átszűrjük. A ricottát, a joghurtot, a vanília-esszenciát és az édesítőszert keverőtálba tesszük, elektromos habverővel simára-habosra keverjük, végül a reszelt ciromhéjjal és a citromlével illatosítjuk.

3. A babapiskótákat nem túl apró darabokra tördeljük, és 4 üvegpohár/-kehely aljára szórjuk. Arányosan elosztva tetejére szedünk-simítunk 1 réteg krémet, aztán 1 réteg málna következik (a mélyhűtött gyümölcs felengedés közben levet ereszt, azt is a krém tetejére csöpögtetjük, annál szebb lesz!), végül a maradék krém.  Folpackkal gondosan betakarjuk a poharakat, tálalásig a hűtőben tartjuk.

4. Tálalás előtt poharanként 5-6 szem málnát csinosítunk a krém tetejére, meghintjük csokoládéforgáccsal, és citromfű-/mentabóbitával díszítve kínáljuk.

Változatok:

− Ha fogyókúrázunk, a babapiskótát és a csokoládét elhagyjuk, bár az étcsokoládé (akár ennél nagyobb mennyiségben is) bizonyítottan jót tesz a szívnek – hogy a jókedvről ne is beszéljünk...
− Ha gyerek nem kap belőle, a poharak aljára szórt babapiskótát meglocsolhatjuk 1-2 ek. brandyvel, rummal vagy mandulalikőrrel is.
− Készíthetjük alaposan lecsepegtetett meggy- vagy őszibarackbefőttel is.
− Kifilézett naranccsal, friss eperrel, egyéb bogyós gyümölcsökkel (szeder, ribizli, áfonya) is finom.

Megjegyzések:

Mivel a ricotta (ami nem túró!) energiaértéke mindössze 170-180 kcal/100 g, jellegénél fogva pedig ellenálhatatlanul selymessé teszi a krémeket, remekül ki tudjuk váltani vele a jóval magasabb kalóriaértékű marcarpónét és tejszínt.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc

Energiatartalom:

272 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tarka saláta
kertifűöntettel

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Grillmártások

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Vegyes
nyári rakottas

Görög zöldbableves
feta sajttal

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Mediterrán
húsos salátatál

Görög saláta

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: