2018. szeptember 24.
Gellért napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Nyári zöldséges
káposztaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g zsenge karalábé
  • 200 g újkrumpli
  • 400 g zsenge, nyári fehér káposzta
  • 200 g zsenge sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2+4 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 250 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • só, bors
  • 12 szelet bagett
  • 1 kis csokor petrezselyem

1. A zöldségeket, megtisztítjuk, megmossuk. A karalábét és a krumplit kisebb, a káposztát 3x3 cm-es kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk 2 ek. olajban a felaprózott hagymát. Rádobjuk a zöldségeket, 2-3 percig pirítjuk, aztán megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük 1,5 liter vízzel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), további 5-8 percig főzzük, utánasózzuk, borsozzuk.

3. 4 ek. olajban sárgára pirítjuk a fokhagymagerezdeket, félretesszük (ha a fokhagyma megég, az olajat is megkeseríti!). Mindkét oldalukon megsütjük benne a bagettszeleteket, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a fölösleges olajat.

4. A petrezselymet finomra vágjuk, felét a leveshez keverjük. A pirítósokat tányérra rendezzük, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a sült fokhagyma társaságában a leves mellé kínáljuk.

Változatok:

A bagettszeleteket szárazon pirítjuk meg, egyik oldalukat vastagon megszórjuk reszelt sajttal (pl. trappista, edami, gouda), és csak annyi időre tesszük be a forró sütőbe, amíg a sajt a tetejükre olvad.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

433 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás és
sajtos roló

Görög zöldbableves
feta sajttal

Csípős kukoricaleves

Húsos
lilahagymatorta

Téli minestrone
csicseriborsóval

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel

Majonézes
kínaikel-saláta

Zellerkrémleves
lazaccal

Sajtkrémes
mártogató

Almás-gombás
rakott krumpli

Sajtos-sonkás
papucs

Krumplisaláta
túrókrémmel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: