2018. július 18.
Frigyes napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Nyári zöldséges
káposztaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g zsenge karalábé
  • 200 g újkrumpli
  • 400 g zsenge, nyári fehér káposzta
  • 200 g zsenge sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2+4 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 250 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • só, bors
  • 12 szelet bagett
  • 1 kis csokor petrezselyem

1. A zöldségeket, megtisztítjuk, megmossuk. A karalábét és a krumplit kisebb, a káposztát 3x3 cm-es kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk 2 ek. olajban a felaprózott hagymát. Rádobjuk a zöldségeket, 2-3 percig pirítjuk, aztán megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük 1,5 liter vízzel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), további 5-8 percig főzzük, utánasózzuk, borsozzuk.

3. 4 ek. olajban sárgára pirítjuk a fokhagymagerezdeket, félretesszük (ha a fokhagyma megég, az olajat is megkeseríti!). Mindkét oldalukon megsütjük benne a bagettszeleteket, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a fölösleges olajat.

4. A petrezselymet finomra vágjuk, felét a leveshez keverjük. A pirítósokat tányérra rendezzük, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a sült fokhagyma társaságában a leves mellé kínáljuk.

Változatok:

A bagettszeleteket szárazon pirítjuk meg, egyik oldalukat vastagon megszórjuk reszelt sajttal (pl. trappista, edami, gouda), és csak annyi időre tesszük be a forró sütőbe, amíg a sajt a tetejükre olvad.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

433 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-gombás
rakott krumpli

Karalábé-retek-
alma saláta

Téli minestrone
csicseriborsóval

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Sonkás és
sajtos roló

Sonkakrémes
töltött tojás

Almás-zöldséges
heringsaláta

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel

Sajtkrémes
mártogató

Csípős kukoricaleves

Kukoricás
paradicsomleves

Krumplisaláta
túrókrémmel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: