2017. október 19.
Nándor napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Illatos
zöldborsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg zsenge zöldborsó (450 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 dús szál friss menta
  • só, őrölt fehér bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 szelet teljes kiőrlésű toast
  • 1 szelet piros húsú paprika
  • 1 ek. vaj/margarin

1. A zöldborsót és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajban, majd rádobjuk a zöldborsót, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és a cukrot, fedő alatt puhára főzzük (15-20 perc).

2. A petrezselymet és a mentát leöblítjük, a leveleket lecsipkedjük, néhány bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk, és botmixerrel krémmé turmixoljuk. 4 kk. kivételével belekeverjük a tejszínt, jól összeforraljuk, utánasózzuk, borsozzuk.

3. A kenyérszeleteket 2x2 cm-es, a paprikát apró kockákra vágjuk, a kenyeret aranybarnára pirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba szedjük, cirmosra keverjük benne a félretett 1-1 kk. tejszínt, végül a kenyér- és paprikakockákkal, valamint a félretett menta- és/vagy petrezselyembóbitákkal díszítjük.

Tippek:

Kenyér helyett 2 felaprózott kemény tojással, sült tésztaborsóval, sonka-/paradicsomkockával vagy reszelt sajttal is gazdagíthatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

308 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsánkrémleves

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Színes rizssaláta

Zöldborsós
sárgarépakrémleves

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Vadrizses-zöldborsós
töltött paradicsom

Tejszínes
sóskaleves

Gazdag rizssaláta
tojással

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Tavaszi
zöld leves

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: