2017. december 13.
Luca napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal

Az egyre zamatosabb paradicsomok és a friss zöldfűszerek arra csábítanak, hogy mediterrán ízekkel kényeztessük magunkat. Az olasz konyhára oly jellemző, markáns ízű aszalt paradicsom és a szelíd mozzarella valódi ínyencséggé varázsolja a vajpuha húsérméket. 


Fotó: Hemző Károly

Paradicsomos-
sajtos szűzérmék

Hozzávalók 4 személyre:

1. Kiemejük az olajból az aszalt paradicsomdarabkákat, és vékony csíkokra szeljük. A mozzarella-gombócokat lecsepegtetjük, 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük.

2. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, ezüstös hártyáját lefejtjük, 3-4 cm vastagon felszeleteljük, tenyérrel ellapítjuk, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

3. Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne szűzérmék mindkét oldalát (2+2 perc), majd sütőedénybe sorakoztatjuk. Mindegyik tetejére 2-3 csík aszalt paradicsomot, 1 nagyobb bazsalikomlevelet és 1 szelet mozzarellát fektetünk. A forró sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a hús tetejére olvad és kissé megpirul (10-12 perc).

4. A paradicsomokat leöblítjük, szárcsonkjukat ékelő mozdulattal kivágjuk, karcsú gerezdekre szeljük. A húst lapos tálra rendezzük, körbedíszítjük a paradicsommal, néhány oregánóbóbitával vidámítjuk, és mihamarabb tálaljuk. Friss házikenyér, olaszos tésztaköret vagy szerecsendióval fűszerezett burgonyapüré, illetve vegyes saláta illik hozzá.


Olaszos tésztaköret:
Miközben a hús sül, enyhén sós, bő vízben kifőzünk 250 g olasz szélesmetéltet (pappardelle) vagy fazontésztát, leszűrjük, forró vízzel kiöblített, azaz előmelegített, mély tálba csúsztatjuk, és meglocsoljuk 2 ek. (classico) olívaolajjal. Hozzáadunk 50 g felaprózott, kimagozott olíva- és 15-20 szem kapribogyót, végül 6-8 finomra vágott bazsalikom- és oregánólevelet, lazán összekeverjük. A hús pecsenyelevével meglocsolva kínáljuk. Külön tálkában frissen reszelt parmezán sajtot adhatunk mellé. Frissen az igazi!

Italajánlat:

Félszáraz, könnyű fehér-/vörösbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

384 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Túrós zöldségtorta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Spenótos
omlett-tekercs

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: