2017. október 23.
Gyöngyi napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Sós sütemények, szendvicsek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Hozzávalók 4 személyre:

1. A padlizsánt megmossuk, félbevágjuk, húsát pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A paradicsomot meghámozunk, levét-magjait eltávolítjuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprózzuk. A paradicsompaprikát kicsumázzuk és vékony csíkokra szeljük.

2. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd vágott felével lefelé tepsibe fektetjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük (20-25 perc).

3. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát. Rádobjuk a paradicsomot, a paradicsompaprikát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot, élénk tűzön kissé megpirítjuk, levét elfőzzük. Hozzáadjuk a héjából kivájt padlizsánhúst, és éppen csak összeforrósítjuk.

4. A kenyérszeleteket forró sütőben/grillsütőben megpirítjuk, és dúsan megkenjük a padlizsánraguval. A maradék 1 ek. olajat felforrósítjuk, belecsúsztatjuk az egyenként felütött tojásokat (nem baj, ha túl szorosan vannak), és mérsékelt tűzön tükörtojásnak megsütjük (4-5 perc). Nagyobb pogácsaszaggatóval szabályos korongokat szúrunk ki belőlük, majd a kenyérszeletekre ültetjük. Meghintjük egy kevés sóval, frissen őrölt borssal, és paradicsommal, valamint bazsalikommal díszítve tálaljuk. Kitűnő vendégváró, italkorcsolya is lehet – csak a tojást kell frissen sütni!

Tippek:

– Ha a tojásokat teflon- vagy kerámiaserpenyőben sütjük, tálra-deszkára csúsztatva szúrjuk ki a pogácsaszaggatóval, nehogy megsértsük a bevonatot!
– A padlizsánraguból érdemes eleve többet készíteni, mert csavaros üvegbe zárva hosszú ideig eláll a hűtőszekrényben. Egyszerűen kenyérre kenve is mennyei, de ha egy kevés paradicsomlével vagy vízzel összeforraljuk, remek tésztára való salsa válik belőle.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé vagy sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

129 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Gazdag rizssaláta
tojással

Krémsajtos-
olívás papucs

Fetás-diós
padlizsánkrém

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Spenótos-
tojásos rétes

Sonkás és
sajtos roló

Mimóza
tojássaláta

Zöldséges rétes

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: