2017. október 21.
Orsolya napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Csirkecomb csípős
nektarinkörettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 1 ek. grillfűszersó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1+1 dl száraz fehérbor
  • 800 g nektarin
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1 kis chilipaprika
  • só, bors
  • 600 g burgonya
  • 4-5 szál petrezselyem

1. A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és az áttört fokhagymával, meglocsoljuk az olajjal, 1 dl borral, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben 4-12 órán át pácoljuk.

2. A csirkecombokat a páclével együtt sütőedénybe tesszük, alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk, végül fedetlenül pirosra sütjük (további 20-25 perc).

3. A nektarint megmossuk, kimagozzuk, gerezdekre szeljük. 1 ek. vajban/margarinban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a citromlét, 1 dl bort, a fahéjat, valamint a felaprózott chilipaprikát, és addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Beleforgatjuk a nektarint, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig forraljuk, melegen tartjuk.

4. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, lefedjük, és lazán köröző-dobáló mozdulatokkal összerázzuk. A csirkecombokat tálra rendezzük, köréjük szedjük a petrezselymes burgonyát, és mihamarabb tálaljuk. A zsírtalanított, átszűrt pecsenyelét csészében, a forró nektarinköretet külön tálban kínáljuk hozzá.

Változatok:

Magvaváló ringlóval, szilvával is remek.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 4-12 óra pácolási idő

Energiatartalom:

518 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Orosz
csirkehússaláta

Májas-gombás
zsemlefelfújt

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Csirkeragu
rizskoronában

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Ananászos
csirkeragu
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: