2017. október 23.
Gyöngyi napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Elendel

Spagetti szicíliai
padlizsánraguval
Eredeti neve: Spaghetti alla caponata

Hozzávalók 4 személyre:

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A padlizsánt – ha nem túl vastag a héja, hámozatlanul – 2x2 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük 2 ek. sóval (hogy kesernyés levét kidobja), műanyag szűrőtálban 30 percig pihentetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, magjaikat-levüket eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A hagymát és a szárzellert vékony karikákra, az olíva- és a kapribogyókat darabosra vágjuk.

2. 2 ek. olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, az olíva- és a kapribogyót, mérsékelt tűzön 10 percig főzzük.

3. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk, és 6 ek. olívaolajban, folyamatosan kevergetve aranybarnára sütjük (4-5 perc). Hozzáadjuk a paradicsomos mártást, a cukrot és a borecetet, élénk tűzön további 3-4 percig főzzük, csak a végén sózzuk (az olíva- és kapribogyó eredendően sós!), ízlés szerint borsozzuk.

4. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lazán összeforgatjuk a maradék 2 ek. olívaolajjal. 4 mélytányérba szedjük, tetejére halmozzuk a padlizsánragut, bazsalikombóbitákkal díszítjük, és a frissen reszelt parmezán sajt kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz, könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

575 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Babos zöldségragu
polentával

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Olasz tésztasaláta

Túrós zöldségtorta

Fasírtmuffin

Krémsajtos-
olívás papucs

Marinált zöldségek

Spenótos
omlett-tekercs

Padlizsántallérok

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Tésztával töltött
padlizsán

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: