2017. október 17.
Hedvig napja van

SAJT- ÉS TOJÁSÉTELEK > Tojásételek

Nevezhetnénk Kolumbusz ajándékának is ezt a tartalmas és gyorsan elkészíthető lepényt, hiszen minden jelentős összetevője – bab, kukorica, paradicsom, paprika – az Újvilág felfedezését követően került Európába, és ma is fontos kelléke a mexikói konyhának.


Fotó: Hemző Károly

Kukoricás-babos
tojáslepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz konzerv csemegekukorica (kb. 340 g)
  • 1 kis doboz konzerv vörös kidney bab (kb. 400 g)
  • 1-1 közepes, piros, zöld és sárga húsú paprika
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 5-6 szál petrezselyem
  • 40 g edami vagy gouda sajt
  • 2 ek. olaj
  • 8 tojás
  • 100 g tejföl
  • só, bors
  • csípős paprikakrém
  • 1 paradicsom

1. A kukoricát és a babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikákat kisebb kockákra, a hagymaféléket vékony karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk. A sajtot megreszeljük.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, aztán rádobjuk a babot és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, átforrósítjuk. A zöldségkeverék felét átszedjük egy másik serpenyőbe, és felforrósítjuk.

3. A tojásokat egyenként tálba csúsztatjuk, kissé felverjük, beledolgozzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, borsot és csípős paprikakrémet, végül a sajtot és 1 kk. kivételével a petrezselymet.

4. A két serpenyőben lévő zöldségre öntjük az arányosan elosztott tojást, egyszer megkeverjük, lefedjük, majd mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az omlettek alja kissé megpirul, tetejük azonban rezgős marad (10-12 perc). Megszórjuk a félretett petrezselyemmel, végül paradicsomkarikákkal, tetszés szerinti zöldfűszerbóbitákkal díszítjük, és azonnal tálaljuk (1 nagy omlett 2 személyre szól). Friss házikenyér illik hozzá.

Tippek:

Nyáridőben 2 cső friss kukoricával is készíthetjük − a  főtt kukoricaszemeket éles késsel levágjuk a torzsáról, a többi ugyanaz.

Italajánlat:

Félszáraz borok, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

429 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csípős babkrém
paprikacsónakban

Spenótos
omlett-tekercs

Sajtkrémes
mártogató

Spárgás
tojáslepény

Babos-rizses
húsgombócok

Spenótkrémmel
töltött tojás

Gazdag rizssaláta
tojással

Sonkás-uborkás
krumplisaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Mimóza
tojássaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: