2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Túrós
őszibarackkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 1 (bio)citrom
  • 5 nagy, érett őszibarack vagy nektarin
  • 4 ek. őszibaracklikőr vagy -vodka
  • 1+2 ek.+120 g porcukor
  • 250 g félzsíros tehéntúró
  • 150 g natúr joghurt
  • 2+1 tasak (30 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2+1 dl tejszín
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 kk. natúr pisztácia
  • 4 kisebb mentalevél vagy -bóbita

1. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük. Az őszibarackokat/nektarinokat megmossuk, 1-2 percre forró, majd jégkockákkal lehűtött vízbe dobjuk, héjukat lehántjuk, magjukat kiemeljük. Egyet vékony gerezdekre szelünk, meghintjük a likőrrel, 1-1 ek. citromlével és porcukorral, aztán lefedjük, és tálalásig a hűtőbe tesszük.

2. A maradék négy barackot felaprózzuk, 2-2 ek. citromlével és porcukorral együtt turmixkehelybe csúsztatjuk, péppé zúzzuk. A túrót, a joghurtot, 120 g porcukrot, 2 tasak vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a maradék citromlét botmixerrel finom-habos krémmé turmixoljuk, hozzákeverjük a barackpépet.

3. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, beleforgatjuk a túrókrémbe, majd 4 csinos kehelybe/tálkába szedjük, fóliával lazán betakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.

4. Tálalás előtt 1 tasak vaníliás cukorral és a habfixálóval krémkeménységűre verjük a maradék 1 dl tejszínt. A túrókrémre simítjuk a likőrben érlelt őszibarackot, evőkanállal nagyobb, szabálytalan galuskákat púpozunk a tetejükre, megszórjuk a darabosra vágott pisztáciával, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Tippek:

− Készíthetjük jól lecsepegtetett őszi-/sárgabarackbefőttből is (1 nagy doboz  kell belőle).
− A kelyhek aljára 2-2 eltördelt, mandulalikőrrel vagy rummal/brandyvel meglocsolt babapiskótát, édes kekszet is szórhatunk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

603 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Sajtkrémes
mártogató

Almás-zöldséges
heringsaláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Húsos
lilahagymatorta

Karalábé-retek-
alma saláta

Sajtos-sonkás
papucs

Ringlis
krumplisaláta

Szerencsegomba
tojásból

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sonkás és
sajtos roló

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: