2017. augusztus 17.
Jácint napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Kukoricás
paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 750 g paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 apró chilipaprika vagy 1 - 2 csipet chilipor
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1/2 kk. szárított oregánó
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2 cső főtt vagy 1 kis doboz konzerv csemegekukorica (200-250 g)
  • 150 g kígyóuborka vagy cukkini
  • 4 kk. (extra vergine) olívaolaj
  • 4 bazsalikombóbita

1. A paradicsomokat megmossuk, (1 kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a chilipaprikát felaprózzuk (ha gyerek is kap belőle, elhagyjuk).

2. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, 1 perc múlva a paradicsomot, az ételízesítőt, az oregánót és a chilipaprikát. Felöntjük 1 liter vízzel, mérsékelt tűzön 25-30 percig főzzük, majd botmixerrel péppé turmixoljuk, utánasózzuk, frissen őrölt borssal és a cukorral ízesítjük.

3. A kukoricacsöveket kettétörjük, vágutt felükre állítva körben levágjuk a torzsákról a kukoricaszemeket (ha konzervből készítjük, a kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet). Az uborkát/cukkinit megmossuk, hámozatlanul apróra felkockázzuk. 4-4 evőkanálnyit mindkettőből félreteszünk, a többit a leveshez adjuk, átforrósítjuk.

4. A levest mélytányérokba szedjük, meglocsoljuk olívaolajjal (azzal a fajtával, amelyet salátához használunk), tetejére szórjuk a félretett kukorica-uborka/cukkini keveréket. Az ugyancsak félretett, gerezdekre szelt paradicsommal, valamint a bazsalikombóbitákkal díszítjük. Fokhagymával bedörzsölt, olívaolajjal meglocsolt pirított házikenyeret vagy ciabattát kínálhatunk hozzá.

Tippek:

– Készíthetjük 2 doboz konzerv hámozott paradicsomból is (400 g/doboz), amelyet levével együtt adunk az ételhez.
– Hidegen, jól behűtve is remek!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

210 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Tonhalas
krumplisaláta

Téli minestrone
csicseriborsóval

Toszkán bableves

Tejszínes
cukkinikrémleves

Spenótos-
tojásos rétes

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Görög zöldbableves
feta sajttal

Gazdag spárgás
zöldségleves

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: