2017. október 21.
Orsolya napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Kukoricás
paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 750 g paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 apró chilipaprika vagy 1 - 2 csipet chilipor
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1/2 kk. szárított oregánó
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2 cső főtt vagy 1 kis doboz konzerv csemegekukorica (200-250 g)
  • 150 g kígyóuborka vagy cukkini
  • 4 kk. (extra vergine) olívaolaj
  • 4 bazsalikombóbita

1. A paradicsomokat megmossuk, (1 kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a chilipaprikát felaprózzuk (ha gyerek is kap belőle, elhagyjuk).

2. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, 1 perc múlva a paradicsomot, az ételízesítőt, az oregánót és a chilipaprikát. Felöntjük 1 liter vízzel, mérsékelt tűzön 25-30 percig főzzük, majd botmixerrel péppé turmixoljuk, utánasózzuk, frissen őrölt borssal és a cukorral ízesítjük.

3. A kukoricacsöveket kettétörjük, vágutt felükre állítva körben levágjuk a torzsákról a kukoricaszemeket (ha konzervből készítjük, a kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet). Az uborkát/cukkinit megmossuk, hámozatlanul apróra felkockázzuk. 4-4 evőkanálnyit mindkettőből félreteszünk, a többit a leveshez adjuk, átforrósítjuk.

4. A levest mélytányérokba szedjük, meglocsoljuk olívaolajjal (azzal a fajtával, amelyet salátához használunk), tetejére szórjuk a félretett kukorica-uborka/cukkini keveréket. Az ugyancsak félretett, gerezdekre szelt paradicsommal, valamint a bazsalikombóbitákkal díszítjük. Fokhagymával bedörzsölt, olívaolajjal meglocsolt pirított házikenyeret vagy ciabattát kínálhatunk hozzá.

Tippek:

– Készíthetjük 2 doboz konzerv hámozott paradicsomból is (400 g/doboz), amelyet levével együtt adunk az ételhez.
– Hidegen, jól behűtve is remek!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

210 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos
omlett-tekercs

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Krémsajtos-
olívás papucs

Görög zöldbableves
feta sajttal

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tejszínes
cukkinikrémleves

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Toszkán bableves

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Téli minestrone
csicseriborsóval

Fasírtmuffin

Csípős kukoricaleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: