2017. október 19.
Nándor napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Pulykacomb
burgonyagaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 felső, bőrös-csontos pulykacomb (kb. 1 kg)
  • 1 ek. pulykafűszersó
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 ág rozmaring (10 cm-es)
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 500 g főzni való burgonya
  • só, bors
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 dl tej
  • őrölt szerecsendió
  • 1-2 paradicsom
  • 2-3 szál petrezselyem

1. A húst leöblítjük, bedörzsöljük a fűszersóval, sütőedénybe tesszük. Mellédobjuk a hámozatlan, félbevágott fokhagymafejeket, a meghámozott, gerezdekre szelt hagymákat és a rozmaringot, végül meglocsoljuk az olajjal és aláöntjük a bort. 180° C-os sütőben, fedő alatt puhára pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük (1 óra+25 perc).

2. A körethez a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük (20 perc). Leszűrjük, megtörjük, hozzáadjuk a vajjal/margarinnal felforrósított tejet, ízlés szerint sót és 1 csipet szerecsendiót. 2 egymásba forgatott, öblös evőkanállal galuskákat szaggatunk ki belőle, tálra rendezzük, melegen tartjuk.

3. A pulykasültet tálra emeljük, körberakjuk a pecsenyelében párolt fokhagymával és hagymával, néhány burgonyagaluskával és paradicsomgerezddel. A pecsenyelét zsírtalanítjuk, megöntözzük vele a burgonyagaluskákat, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A húst (ahogyan a csont engedi) csak az asztalnál szeleteljük-bontjuk kisebb darabokra. Olívaolajjal készített, bazsalikomos-hagymás paradicsomsaláta illik hozzá. 

Tippek:

– Hidegen is remek!
– Jó vendégváró, hiszen a húst jó előre, akár előző nap is megpárolhatjuk, így tálalás előtt csak sütni-pirítani kell.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

445 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Fasírtmuffin

Körtés-diós
zellersaláta

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Ringlis
töltött tojás

Erdeigomba-
torta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Burgundiai
rokfortos körte

Tésztában sült
vagdalt

Spenótos papucs

Orosz
csirkehússaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: