2017. december 11.
Árpád napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Hozzávalók 6/12 adaghoz:

1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, 1/2 órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. Közben a petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A paradicsompaprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejükből eltávolítjuk a magokat-ereket.

2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé tepsibe rakosgatjuk, és 180°C-os sütőben puhára sütjük (30 perc). Hagyjuk kihűlni, belsejüket kivájjuk, és turmixkehelybe tesszük.

3. Hozzáadjuk a petrezselymet és a hagymát, 1/2 kk. sót, frissen őrölt borsot, a citromlét, végül cseppenként, majd vékony sugárban, mintha majonézt készítenénk, beledolgozzuk a kétféle olajat, és habosra turmixoljuk. Utánasózzuk, borsozzuk, megtöltjük vele a paradicsompaprikákat, lapos tálra rendezzük, végül némelyikre visszatesszük a kalapkáját, és bazsalikommal díszítjük.

4. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a paradicsompaprikákat lazán, de gondosan betakarjuk alufóliával (vagy tányérostul fedeles tortadobozba zárjuk), és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk. Diós rozskenyeret, sokmagos kiflikarikákat, sós krékert, hasábra vágott, ropogós zöldségeket (uborka, sárgarépa, zellerszár, kaliforniai paprika, édekömény, retek stb.) kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű fehér-/vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 1/2 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

176 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Töltött tojás-
változatok

Zöldséges rétes

Sonkás és
sajtos roló

Fasírtmuffin

Toszkán olívás
lapos kenyér

Burgundiai
rokfortos körte

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Sajtkrémes
mártogató

Tatárbifsztek

Tzatzikivel töltött
paradicsom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: