2018. november 18.
Jenő napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Részeges
gesztenyekrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g gesztenyemassza (mélyhűtött)
  • 4 babapiskóta
  • 1 dl rum
  • 3+1 dl tejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 4 szem főtt, hámozott gesztenye
  • 1/2 kk. méz
  • 1 ek. gránátalmamag
  • 4 citromfűlevél

1. A gesztenyemasszát előzőleg szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A babapiskótákat három-négy darabra törjük, 4 csinos kehely aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1 ek. rummal.

2. A gesztenyemasszát a maradék rummal habosra keverjük. 3 dl tejszínt nem túl kemény habbá verünk a porcukorral (ha cukrozott gesztenyemasszából és ugyancsak cukrozott, például növényi tejszínalapból dolgozunk, a cukrot elhagyjuk!), és több részletben, lazán beleforgatjuk a rumos gesztenyemasszába. Arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük-simítjuk, fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A gesztenyeszemeket megkenjük-megfényezzük parányi mézzel, a hab közepére ültetjük, végül megszórjuk a gránátalmamagokkal, és citromfűlevelekkel díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.

Tippek:

– A gránátalmamagokat úgy tudjuk épségben és könnyűszerrel „kivarázsolni” a kemény héjból, hogy a gyümölcsöt derékban kettévágjuk, vágott felével kissé szétnyitott ujjainkra fektetjük, és evőkanál hátával gyengéden addig ütögetjük, amíg a magok kihullanak belőle.
– A hab tetejét néhány csipet „gesztenyekukaccal”, cukrozott cseresznyével/narancshéjjal, aszalt vörösáfonyával, csokoládéforgáccsal, kakaóval, csokoládéba mártott rolettivel stb. is díszíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

660 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Tonhalas
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Burgundiai
rokfortos körte

Tésztában sült
vagdalt

Erdeigomba-
torta

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Tatárbifsztek

Kelbimbós
gesztenyeleves

Almás-szőlős
sajtsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: