2017. november 23.
Kelemen napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Részeges
gesztenyekrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g gesztenyemassza (mélyhűtött)
  • 4 babapiskóta
  • 1 dl rum
  • 3+1 dl tejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 4 szem főtt, hámozott gesztenye
  • 1/2 kk. méz
  • 1 ek. gránátalmamag
  • 4 citromfűlevél

1. A gesztenyemasszát előzőleg szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A babapiskótákat három-négy darabra törjük, 4 csinos kehely aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1 ek. rummal.

2. A gesztenyemasszát a maradék rummal habosra keverjük. 3 dl tejszínt nem túl kemény habbá verünk a porcukorral (ha cukrozott gesztenyemasszából és ugyancsak cukrozott, például növényi tejszínalapból dolgozunk, a cukrot elhagyjuk!), és több részletben, lazán beleforgatjuk a rumos gesztenyemasszába. Arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük-simítjuk, fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A gesztenyeszemeket megkenjük-megfényezzük parányi mézzel, a hab közepére ültetjük, végül megszórjuk a gránátalmamagokkal, és citromfűlevelekkel díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.

Tippek:

– A gránátalmamagokat úgy tudjuk épségben és könnyűszerrel „kivarázsolni” a kemény héjból, hogy a gyümölcsöt derékban kettévágjuk, vágott felével kissé szétnyitott ujjainkra fektetjük, és evőkanál hátával gyengéden addig ütögetjük, amíg a magok kihullanak belőle.
– A hab tetejét néhány csipet „gesztenyekukaccal”, cukrozott cseresznyével/narancshéjjal, aszalt vörösáfonyával, csokoládéforgáccsal, kakaóval, csokoládéba mártott rolettivel stb. is díszíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

660 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tatárbifsztek

Körtés-diós
zellersaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Tésztában sült
vagdalt

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Tonhalas
krumplisaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: