2018. augusztus 18.
Ilona napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Gazdag
pulykaszárnyleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb pulykaszárny (kb. 1 kg)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. sáfrányos szeklice
  • 1/4 cseresznyepaprika
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 400 g sárgarépa
  • 400 g karfiol
  • 200 g zöldborsó (mélyhűtött)

1. A pulykaszárnyakat megmossuk, a toll- és tokmaradványokat eltávolítjuk, majd ahogyan a csontok engedik, kettévágjuk őket, és 2 liter hideg vízben feltesszük főni.

2. Miután a víz felforrt, habját leszedjük, és beletesszük a teatojásba zárt fokhagymát, sáfrányos szeklicét, cseresznyepaprikát, valamint 10-15 szem borsot. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk a leöblített petrezselyemcsokrot, a meghámozott hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, aztán félig lefedve, gyöngyöző forralással 1 órán át főzzük.

3. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, és karcsú hasábokra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk, leöblítjük, majd a sárgarépával együtt a leveshez adjuk. 25 perc múlva beleszórjuk a zöldborsót (fagyos állapotban), és további 10-12 percig főzzük.

4. Kiemeljük a levesből a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, mély tálba szedjük, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

Ha tartalmasabban szeretjük, 80 g sós vízben főtt aprótésztát vagy rizst is adhatunk a kész leveshez, a húst pedig tejfölös-almás torma- vagy bazsalikomos paradicsommártás kíséretében, a leves után, esetleg burgonyapüré kíséretében, külön fogásként kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

235 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Zöldborsós
sárgarépakrémleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Zöldséges
rizibizi

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Tavaszi
csirkeraguleves

Uborka-
vitorlások

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sajtkrémes
mártogató

Gazdag
tavaszi saláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: