2017. november 25.
Katalin napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Gazdag
pulykaszárnyleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb pulykaszárny (kb. 1 kg)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. sáfrányos szeklice
  • 1/4 cseresznyepaprika
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 400 g sárgarépa
  • 400 g karfiol
  • 200 g zöldborsó (mélyhűtött)

1. A pulykaszárnyakat megmossuk, a toll- és tokmaradványokat eltávolítjuk, majd ahogyan a csontok engedik, kettévágjuk őket, és 2 liter hideg vízben feltesszük főni.

2. Miután a víz felforrt, habját leszedjük, és beletesszük a teatojásba zárt fokhagymát, sáfrányos szeklicét, cseresznyepaprikát, valamint 10-15 szem borsot. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk a leöblített petrezselyemcsokrot, a meghámozott hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, aztán félig lefedve, gyöngyöző forralással 1 órán át főzzük.

3. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, és karcsú hasábokra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk, leöblítjük, majd a sárgarépával együtt a leveshez adjuk. 25 perc múlva beleszórjuk a zöldborsót (fagyos állapotban), és további 10-12 percig főzzük.

4. Kiemeljük a levesből a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, mély tálba szedjük, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

Ha tartalmasabban szeretjük, 80 g sós vízben főtt aprótésztát vagy rizst is adhatunk a kész leveshez, a húst pedig tejfölös-almás torma- vagy bazsalikomos paradicsommártás kíséretében, a leves után, esetleg burgonyapüré kíséretében, külön fogásként kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

235 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos
omlett-tekercs

Uborka-
vitorlások

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Krumplisaláta
túrókrémmel

Gazdag
tavaszi saláta

Sajtkrémes
mártogató

Karalábé-retek-
alma saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Tavaszi
csirkeraguleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: