2018. augusztus 16.
Ábrahám napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Meggyes
csokoládéhab

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 1/2 üveg kimagozott meggybefőtt (340-350 g)
  • 20 g kristálycukor
  • 1/2 fahéjrúd
  • 2 csapott ek. vaníliás pudingpor
  • 80 g étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 3 ek. brandy vagy narancslikőr
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 kk. pirított mandulapálcika
  • néhány citromfűbóbita

1. A meggyet leszűrjük, levéből 1,5 dl-t felforraluk a cukorral és a fahéjjal. 2-3 ek. hideg vízben elkeverjük pudingport, a forró meggyléhez adjuk, éppen csak besűrítjük (1 perc). Beleforgatjuk a meggyet, és hagyjuk kihűlni (a fahéjat eltávolítjuk).

2. A felaprózott csokoládét meleg vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.

3. A tojásokat 1 ek. hideg vízzel fém keverőtálba/habüstbe csúsztatjuk, és ugyancsak meleg vízfürdőbe állítva, elektromos habverővel bársonyos-levegős krémmé verjük (5 perc). Kiemeljük az edényt a vízből, a krémet további 5 percig verjük-hűtjük, aztán kanalanként beledolgozzuk a langyos csokoládét és a brandyt/narancslikőrt. Hagyjuk majdnem egészen kihűlni.

4. Kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral, 2/3-át kíméletesen beleforgatjuk a krémbe. 4 öblösebb pohár/kehely aljára simítunk 1-1 nagy kanál meggykrémet, tetejére szedjük a csokoládéhabot, majd a maradék tejszínhab és meggykrém következik. Lazán letakarjuk, 4 órára (akár egy éjszakára) behűtjük. Mandulapálcikával és citromfűbóbitákkal díszítve kínáljuk.

Megjegyzések:

– A cukor nem véletlenül maradt ki a csokoládéhab receptjéből, valóban nem kell bele!
– Csak étcsokoládé alkalmas erre a célra, ugyanis a tejcsokoládénak nem elég karakteres az íze.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

360 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Gombás táska

Krumplisaláta
túrókrémmel

Almás-gombás
rakott krumpli

Sonkás és
sajtos roló

Téli vitaminsaláta
nyers céklával

Tökmagos-
sajtos stangli

Karalábé-retek-
alma saláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Húsos
lilahagymatorta

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: