2017. október 17.
Hedvig napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Kolbászos
zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál újhagyma
  • 200 g sárgarépa
  • 1 zsenge (150 g) cukkini
  • 2 szál szárzeller
  • 150 g kelkáposzta
  • 300 g burgonya
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. zöldséges ételízesítő
  • 150 g paprikás kolbász (pl. debreceni)
  • 6-8 bazsalikomlevél vagy 1 kis csokor petrezselyem

1. A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, az újhagymát (10-15 cm-es zöldjével együtt) ujjnyi darabokra aprítjuk. A sárgarépát, a hámozatlan cukkinit és a szárzellert felkarikázzuk. A kelkáposztát 2-3 cm-es csíkokra, a burgonyát apró kockákra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, az újhagymát és az áttört fokhagymát. A cukkini és a kelkáposzta kivételével beleforgatjuk a zöldségeket, 1 percig élénk tűzön pirítjuk. Megszórjuk az ételízesítővel, 1/2 perc múlva felöntjük 1,2 liter hideg vízzel, és felforraljuk.

3. A levesbe dobjuk a kelkáposztát és a cukkinit, majd félrebillentett fedő alatt az egészet puhára főzzük (20-25 perc). A kolbászt kissé rézsútosan felkarikázzuk, a leveshez adjuk, és szelíd tűzön további 5 percig főzzük. Ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, végül bazsalikommal vagy felaprózott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tippek:

Ha megemeljük a zöldségek (elsősorban a burgonya) és a kolbász mennyiségét, esetleg 50-80 g aprótésztát is főzünk bele, tartalmas, tápláló egytálleves válik belőle.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

248 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Brokkolis
csirkegaluskaleves

Zöldségleves májgaluskával

Tavaszi
csirkeraguleves

Babos-húsos
paradicsomleves

Brokkolis-karfiolos
csirkeszárnyleves

Padlizsánkrémleves

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Kókuszos-currys
csirkeleves

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Húsos sütőtök-
brokkoli leves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: