2017. április 28.
Valéria napja van

SÜTEMÉNYEK > Túrótészták


Fotó: Elendel

Pudingos-
mazsolás csiga

Hozzávalók kb. 24 darabhoz:

  • A töltelékhez:
  • 200 g puha mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 6+1 dl tej
  • 1 (bio)citrom reszelt héja
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • A tésztához:
  • 500 g áttört tehéntúró
  • 2 tojás
  • 200 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 tasak (18 g) sütőpor
  • 850 g finomliszt + a nyújtáshoz
  • Továbbá:
  • 200 g sárgabaracklekvár
  • 1-2 ek. jégcukor

1. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk a rumba. 6 dl tejet felforralunk a citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport, folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc), majd kihűtjük.

2. A tésztához az áttört túrót, a tojásokat, a porcukrot, a sót, a tejet és az olajat simára keverjük. Két részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. Egy 30x40 cm-es, peremes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kb. 50x60 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, a hosszanti széleken 3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a pudinggal. Megszórjuk a leszűrt mazsolával, feltekerjük és 24 csigára vágjuk (a tészta lágy, a csigák kissé szétesősek, nem baj!). Vágott felükre fordítva a tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük (tűpróba!).

4. Tetejüket azonnal megkenjük a felforrósított, áttört lekvárral, megszórjuk a jégcukorral, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Csigákra bontva vagy hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Változatok:

 

Készíthetjük a pudingot
– 200 g szálasra reszelt és a tejben felolvasztott marcipánnal is, ez esetben elhagyjuk a cukrot a töltelékből;
– 100 g finomra darált mandulával és 150 g porcukorral is.
– Mazsola helyett 2 üveg (680-720 ml/üveg) meggybefőttből is.

 

Italajánlat:

Kávé, tea, kakaó

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

278 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkakrémes
töltött tojás

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sonkás és
sajtos roló

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Ringlis
krumplisaláta

Karalábé-retek-
alma saláta

Sajtos-sonkás
papucs

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Almás-besameles
káposztatorta

Húsos
lilahagymatorta

Majonézes
kínaikel-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: