2017. november 23.
Kelemen napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bőrös (kicsontozott) libamell (500 g)
  • 1 narancs leve
  • 1 kk. méz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 10-15 szem koriandermag
  • 200 g nagy szemű szőlő
  • 2 körte (300 g)
  • 1-2 ek. citromlé
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1/2 fejes saláta
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. vörösborecet
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A libamellet félbevágjuk, leöblítjük. A narancs levét elkeverjük a mézzel, a szójaszósszal, a durvára tört koriandermaggal, majd beleforgatjuk a húst, lefedjük, 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk. A szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk. A meghámozott körték magházát kiemeljük, felkockázzuk, és meglocsoljuk citromlével. A lilahagymát felkarikázzuk; a salátát kicentrifugáljuk, apróra tépkedjük, mély tálba szórjuk, majd lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket és a hagymát.

3. Kiemeljük a két fél mellet a pácléből, szárazra töröljük, bőrüket bekockázzuk, meghintjük sóval és borssal. Előbb bőrös, majd húsos felükkel lefelé megkapatjuk a forró olajban (3-3 perc), majd alájuk öntünk egy kevés vizet (vagy vörösbort), lefedjük, és 180 °C-os sütőben puhára pároljuk, végül pirosra sütjük (kb. 1 óra). Kissé hűlni hagyjuk, aztán vékonyan felszeleteljük.

4. A borecetet elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal és az olívaolajjal, meglocsoljuk vele a salátát. Tálra terítjük, tetejére rendezzük a libamell-szeleteket, és paradicsommal, zöldfűszerlevékékkel díszítve azonnal tálaljuk. Rozskenyér, sokmagos péksütemény illik hozzá.

Változatok:

Kacsamellből is készíthetjük, annak elegendő 15-20 perc sülés-párolás is, kivált, ha a húsát rózsaszínre sütve szeretjük.

Italajánlat:

Könnyű, száraz vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+1 óra pácolási idő

Energiatartalom:

455 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Alaprecept –
Sült kacsamell

Körtés-diós
zellersaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Orosz
csirkehússaláta

Rokfortos-körtés
céklasaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Szőlős-szalonnás
sajtsaláta

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Téli
vitaminsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: