2018. július 19.
Emília napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Részeges csirkeragu
almás céklával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g csirkemellfilé
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 3+2 ek. olaj
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 600 g cékla
  • 2 nagyobb, savanykás alma
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors
  • 1-2 csipet chilipor és őrölt köménymag
  • 2 ek. rétesliszt vagy rizsliszt
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 piros húsú paprika
  • néhány mentabóbita

1. A húst vékony csíkokra vágjuk, meghintjük az ételízesítővel, a kakukkfűvel és 3 ek. olajjal, (két villával) alaposan összekeverjük, lefedjük, fél órán át a hűtőben pihentetjük (még jobb, ha előző este bepácoljuk).

2. A póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk (néhányat félreteszünk a díszítéshez). A céklákat és az almákat meghámozzuk, az almák magházát kiemeljük, mindkettőt apróra felkockázzuk. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a céklát és az almát, meglocsoljuk a citromlével, majd sóval, őrölt borssal, chiliporral és köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk.

3. Serpenyőbe öntjük a hús alól az olajat, felforrósítjuk. Rádobjuk a húst, megszórjuk a rétes-/rizsliszttel, és élénk tűzön, folyamatosan keverve 4-5 percig pirítjuk. Aláöntjük a bort, aztán a tejszínt, utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk, majd lazán beleforgatjuk az apróra felkockázott paprikát, végül nem túl mély tálba csúsztatjuk, és mentabóbitákkal díszítjük. Az almás céklaköretet másik tálba szedjük, megszórjuk a félretett pórékarikákkal, és forrón kínáljuk. Burgonyapüré, currys/petrezselymes rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

475 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-besameles
káposztatorta

Sült alma-
cékla köret

Almás-narancsos
céklasaláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Sajtos-sonkás
papucs

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Téli vitaminsaláta
nyers céklával

Almás-sárgarépás
káposztasaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: