2017. november 23.
Kelemen napja van

HÚSÉTELEK > Marha- és borjúhússal


Fotó: Hemző Károly

Marhaszelet
tükörtojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet kicsontozott hátszín (600 g)
  • 1 ek. mustár
  • 1 nagy+1 kis fej hagyma
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 2+1 ek. olaj
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 150 g hosszú szemű rizs
  • 150 g vörös lencse
  • 1 ek. ételízesítő
  • 4 tojás
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1-2 szál petrezselyem vagy bazsalikom

1. A hússzeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarva kissé kiverjük, megkenjük a mustárral, lefedjük, és a hűtőszekrényben 12 órán/egy éjszakán át érleljük. Másnap a hagymákat meghámozzuk, a nagyobbat vékonyan felkarikázzuk, a kisebbet finomra vágjuk.

2. Letöröljük a hússzeletekről a mustárt, mindkét oldalukat megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel, majd 2 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Melléjük dobjuk a hagymakarikákat, felöntjük a borral, hagyjuk elfőni, aztán egy kevés vizet öntünk alájuk, és fedő alatt puhára pároljuk (a hústól függően 40-60 perc).

3. Megfonnyasztjuk a vajban/margarinban a felaprózott hagymát, rádobjuk a rizst és a lencsét, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük 8 dl vízzel, lefedjük, és 180 °C-os sütőben vagy mikróban puhára pároljuk (20-25perc).

4. 1 ek. felforrósított olajban 4 tükörtojást sütünk, szegélyüket szabályosan körbevágjuk, majd a szafttal együtt tálra rendezett hússzeletekre csúsztatjuk. A lencsés rizzsel körítjük, és néhány paprikakarikával, petrezselyem- vagy bazsalikomlevélkével díszítve mihamarabb tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ 12 óra pácolási idő

Energiatartalom:

595 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Burgundiai
rokfortos körte

Húsos
lilahagymatorta

Fasírtmuffin

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Orosz
csirkehússaláta

Spenótos papucs

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Erdeigomba-
torta

Körtés-diós
zellersaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: