2018. október 18.
Lukács napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Egytáltészták


Fotó: Hemző Károly

Cukkinis-húsos
makarónifészek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 200 g cukkini
  • 2+2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g darált hús
  • 1/4 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • só, bors
  • diónyi vaj/margarin
  • 20 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1-2 csipet chilipor
  • 80 g reszelt edami vagy gouda sajt
  • 400 g makaróni (csőtészta)

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát és a petrezselymet finomra, a cukkinit pici kockákra vágjuk. 2 ek. felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a húst, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a cukkinit, 2 perc múlva a fűszerkeveréket, a sűrített paradicsomot, sót és borsot. Mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk (20 perc), végül belekeverjük a petrezselymet.

2. Kikenünk a vajjal/margarinnal egy lapos sütőedényt/tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az öntethez simára keverjük a lisztet a tojásokkal és a tejjel, ízlés szerint sóval, borssal és chiliporral, végül a reszelt sajt kétharmadával.

3. Enyhén sós,bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, a sütőtálba csúsztatjuk, összeforgatjuk 2 ek. olajjal, majd két villa segítségével fészekszerűen feltekerjük (8 fészekre van szükségünk). Közepükbe halmozzuk a cukkinis húsragut, bevonjuk az öntettel, megszórjuk a maradék sajttal, és a forró sütőben pirosra sütjük (20 perc).

Változatok:

Készíthetjük cukkini helyett padlizsánnal, hús helyett (400 g) sampinyon gombával is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

658 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 17 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 17 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Tonhalas
rakott makaróni

Pórés lasagne

Olasz
tésztasaláta

Tortellini
spenótmártásban

Őszibarackos-
meggyes tészta

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótos-ricottás
cannelloni

Hegyaljai szőlős
rakott tészta

Spenótos-
lazacos gnocchi

Rakott makaróni
bolognai módra

Töltött óriás
kagylótészta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: