2017. október 18.
Lukács napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák

Az egyetlen falatként bekapható kanapé (eredetileg francia ülő-fekvő bútordarab) nem egyéb, mint különféle formákra vágott vagy süteményformával kiszúrt, krémmel megkent, különleges finomságokkal megrakott kenyérszeletke, amelyet aperitív mellé kínálunk. Különösen vonzó nagy ünnepek alkalmával, amikor amúgyis gazdag és bőséges a menüsor.


Fotó: Hemző Károly

Lazacos-kaviáros
kanapék

Hozzávalók kb. 24 darabhoz:

  • 4 tojás
  • só, bors
  • 1 szelet piros húsú paprika
  • 2 zöldcitrom (lime)
  • 12 szelet fehér szendvicskenyér
  • 12 szelet rozsos szendvicskenyér
  • 200 g fokhagymás krémsajt
  • 150 g füstölt lazacszelet
  • 200 g zöldfűszeres krémsajt
  • 80 g fekete kaviár
  • 4-5 szál petrezselyem
  • néhány salátalevél

1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük (az újraforrástól számított pontosan 10 perc), hideg vízbe merítve lehűtjük. A paprikát és a citromot megmossuk, a paprikát vékony csíkokra, a citromokat karikákra vágjuk. A kenyérszeletekből 12-12 nagyobb csillagot és/vagy korongot szúrunk ki, majd zsiradék nélkül valamennyit megpirítjuk, hagyjuk kihűlni.

2. A tojásokat meghámozzuk, felkarikázzuk, 12 szép karikát félreteszünk, a többit finomra reszeljük és beledolgozzuk a fokhagymás krémsajtba. A lazacszeleteket 12 csíkra vágjuk, szorosan feltekerjük, szegélyüket rózsaszerűen kihatjuk. A „lazachulladékot” aprítógépbe tesszük, és a zöldfűszeres krémsajttal sima péppé pörgetjük.

3. Előbb a fokhagymás, majd a zöldfűszeres sajtkrémet nagyobb átmérőjű csillagcsőrrel összeállított habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomunk belőlük a kenyérkorongok, illetve -csillagok közepére. A fokhagymás korongokat tojással, halikrával és paprikacsíkokkal, a zöldfűszeres csillagokat lazacrózsákkal és zöldcitrommal díszítjük. A tál szegélyét salátalevekkel és/vagy petrezselyemmel vidámítjuk. Előételként, aperitív mellé kínáljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

95 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-zöldséges
heringsaláta

Citromos-zöldséges
halleves

Halszeletek almás
uborkamártásban

Spenótos papucs

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tonhalas
krumplisaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Kaviáros-tojásos
falatkák

Kaviáros-joghurtos
céklakrémkehely

Krémsajtos-
olívás papucs

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: