2017. július 27.
Olga napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagyobb krumpli (180-200 g/db)
  • 200 g füstölt, húsos szalonna vagy angolszalonna
  • 4 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj
  • só, bors
  • 400 g tejföl
  • 1 nagy csokor snidling

1. A krumplikat 15-20 percre beáztatjuk langyos vízbe, majd alaposan megsikáljuk, hústűvel több helyen megszurkáljuk, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben puhára sütjük (kb. 1 óra).

2. Közben a hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymákat felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, majd rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen megpuhul, de még nem esik szét.

3. A snidlinget leöblítjük, néhány szál kivételével (ollóval) belekarikázzuk a tejfölbe, ízlés szerint sózzuk, csinos tálkába szedjük, tálalásig hidegen tartjuk.

4. A megsült krumplikat 5 percig pihentetjük, lehántjuk róluk a fóliát, és hosszában félbevágjuk. Belsejüket villával darabosra lazítjuk, tetejüket gazdagon megrakjuk a szalonnás hagymakeverékkel, lapos tálra ültetjük, és a félretett snidlinggel díszített tejföl kíséretében mihamarabb tálaljuk.

Tippek:

Bár frissen az igazi, úgy is nagyon finom – ezért jó vendégváró –, ha a krumplikat előre megfőzzük és megrakjuk a szalonnás hagymával, majd tálalás előtt vékonyan megkenjük a tejföllel, és a sütőben átforrósítjuk (ez esetben a tejföl mennyiségét kissé megemeljük, hogy jusson bőven kenegetőnek is!)

Italajánlat:

Bármilyen bor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

358 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-gombás
rakott krumpli

Svéd gombasaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Kenyértorta
pizzasütő módra

Majonézes
kínaikel-saláta

Sonkás táska
és stangli

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Szerencsegomba
tojásból

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Majonézes
tojássaláta

Bécsi
krumplisaláta

Spenótos
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: