2018. augusztus 16.
Ábrahám napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Pillangótészta
rókagombaraguval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g rókagomba (vagy egyéb erdei gomba)
  • 1 nagy fej piros húsú paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 apró chilipaprika vagy körömnyi cseresznyepaprika
  • só, bors
  • 1 ek. vaj
  • 400 g farfalle (pillangótészta)
  • néhány bazsalikombóbita

1. A gomba felületéről eltávolítjuk a levélmaradványokat, a szárvégeket levágjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait eltávolítjuk, és vékonyan felkarikázzuk. A petrezselymet és a kakukkfüvet leöblítjük, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk.

2. A hagymát finomra vágjuk, üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított olajban, aztán hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a chili-/cseresznyepaprikát, a kakukkfüvet és az áttört fokhagymát. Élénk tűzön, folyamatosan keverve további 2-3 percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, végül tetejére olvasztjuk a vajat.

3. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, mélyebb tálba csúsztatjuk. Összekeverjük a gombaragu felével, a maradékot a tetejére halmozzuk, és bazsalikombóbitával vagy egyéb zöldfűszerrel díszítve azonnal tálaljuk. Külön tálkában reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot kínálhatunk mellé.

Tippek:

Még finomabb, ha a tésztát egy kevés maradék pecsenyelével-zsiradékkal öntözzük meg, mielőtt hozzáadnánk a mártást.

Változatok:

A kész mártást dúsíthatjuk 200 g párolt zöldborsóval, cukkinival is.

Italajánlat:

Félszáraz, könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

484 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótkrémmel
töltött tojás

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Fasírtmuffin

Krémsajtos-
olívás papucs

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Túrós zöldségtorta

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: