2017. október 17.
Hedvig napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Bab-póré-sárgarépa-
virsli saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 karcsú póréhagyma
  • 250 g sárgarépa
  • 200 g burgonya
  • só, bors
  • 1 kis doboz konzerv kidney bab (400 g)
  • 1 csokor snidling
  • 1-2 szál petrezselyem
  • 2 pár füstölt virsli
  • 50 g majonéz
  • 200 g natúr joghurt
  • 1 ek. mustár
  • 1 kk. Worcester-szósz
  • 1-2 csipet porcukor
  • 1 csipet chilipor

1. A póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, mindkettőt karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, apróra felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A pórét sós vízben 1 percig főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe merítjük, majd leszűrjük (a blansírozott póréhagyma ízletesebb a nyersnél!). Levében puhára, de még ropogósra főzzük a sárgarépát, valamennyit leszűrjük, hűlni hagyjuk.

2. A babot bő vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A snidlinget és a petrezselymet megmossuk, a snidling felét (ollóval) apróra vágjuk. Az összes zöldséget mélyebb tálba csúsztatjuk. A virslit megmossuk, kissé rézsútosan felkarikázzuk, a vágott snidlinggel együtt lazán a zöldségekhez keverjük, a maradék snidlingszálakkal és petrezselyemmel díszítjük.

3. Az öntethez a majonézben simára keverjük a joghurtot és a mustárt, a Worcester-szósszal, ízlés szerint porcukorral, chiliporral, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, csinos tálkába szedjük, és csak tálaláskor keverjük a salátához. Még finomabb, ámde kevéssé mutatós, ha a salátát rögtön összekeverjük az öntettel, és 2 órán át a hűtőszekrényben érleljük.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

371 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ringlis
krumplisaláta

Párolt vörös káposzta
áfonyával

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Szerencsegomba
tojásból

Almás-zöldséges
heringsaláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Tökmagos-
sajtos stangli

Sárgarépás-tojásos
babsaláta

Sajtos-sonkás
papucs

Virslis-uborkás
burgonyasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: