2017. augusztus 23.
Bence napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Mártogatók és krémek


Fotó: Hemző Károly

Szárazborsókrém-
kenegető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g zöld szárazborsó
  • 1+1 kis fej hagyma
  • 2+1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 80 g ecetes uborka
  • 1 kk. mustár
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1/4 lilahagyma
  • 1-2 szál petrezselyem
  • 1/4 kemény paradicsom

1. A borsót előző este átválogatjuk, megmossuk, beáztatjuk 1 liter hideg vízbe. Másnap a hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk. A borsót az áztatólében, só nélkül, 1 gerezd fokhagymával, 1 fej hagymával és a babérlevéllel, félrebillentett fedő alatt (vigyázat, könnyen kifut!), mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (30-35 perc). A tojást erősen sós vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük.

2. Kiemelejük a borsóból a babérlevelet, botmixerrel az egészet finom péppé törjük. Beleszórjuk a burgonyapelyhet, 5 percig fedő alatt pihentetjük, aztán erőteljesen összekeverjük (ha túl hígnak találjuk, további 1-2 kk. burgonyapehellyel sűrítjük).

3. A maradék 1 fej hagymát finomra vágjuk, aztán a maradék 2 gerezd áttört fokhagymával, a tormával, a mustárral és az olívaolajjal együtt a borsópüréhez adjuk. Sóval, frissen őrölt borrsal ízesítjük, hagyjuk langyosra hűlni, végül mélyebb tányérba-tálba púpozzuk, tetejét kanálháttal megcifrázzuk.

4. A tojást meghámozzuk, és a lilahagymával együtt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk, megdíszítjük velük a borsókrém tetejét, és kiflikarikák kíséretében italkorcsolyaként tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz borok, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+ 12 óra
áztatási idő

Energiatartalom:

288 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Uborka-
vitorlások

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Tonhalas
krumplisaláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Gombás-zöldséges
karalábéleves

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sonkás-almás
kínaikel-saláta

Burgundiai
rokfortos körte

Babkrém-
mártogató

Krumplisaláta
túrókrémmel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: