2017. június 27.
László napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g vörös káposzta
  • só, rózsabors
  • 2 ek. tisztított tökmag
  • 50 g kristálycukor
  • 4-5 ek. vörösborecet
  • 4 dl feketeribizlilé
  • 2 ek. ribizli- vagy áfonyadzsem
  • 4 szem borókabogyó
  • kisujjnyi fahéj
  • 1 csokor újhagyma vagy 1 karcsú póréhagyma
  • 2-3 ek. citromlé
  • 2 közepes alma
  • 100 g trappista vagy edami sajt
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A káposzta külső leveleit lebontjuk, torzsáját kivágjuk, vékony szálakra gyaluljuk. Meghintjük 1 kk. sóval, jól összekeverjük, 10-15 percet pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk. A tökmagot zsiradék nélkül kissé megpörköljük, azonnal lapostényérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.

2. A cukrot világosbarnára pirítjuk, felöntjük a borecettel és a ribizlilével, hozzáadjuk a ribizlidzsemet, a durvára tört borókabogyókat és a fahéjat, élénk forralással 3-4 percig főzzük. Beleforgatjuk a káposztát, fedő alatt 10-15 percig pároljuk, hagyjuk langyosra hűlni.

3. A hagymát megtisztítjuk, egy kevés zöldjével együtt felkarikázzuk (a pórénak csak a fehér és világoszöld részét használjuk fel), meghintjük a citromlével. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, 1x1 cm-es kockákra aprózzuk, lazán a hagymához keverjük. A sajtot ugyancsak apró kockára vágjuk.

4. A káposztát nem túl mély tálra halmozzuk, tetejére szórjuk a hagymás almát, a sajtkockákat és a tökmagot, hagymaszárdarabkákkal, apró chilipaprikákkal díszítjük. Meghintjük frissen őrölt rózsaborssal és az olívaolajjal, lazán átkeverjük, és langyosan vagy hidegen, de nem behűtve fogyasztjuk. Pirítós, friss bagett illik hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

363 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Diós-almás
káposztasaláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Diós-sajtos
saláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Téli vegyes saláta
nyers céklával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: