2017. december 13.
Luca napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Májas-szalonnás
csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 2 nagyobb csirkemáj
  • 2-3 kk. sültcsirke fűszersó
  • 8 vékony szelet bacon
  • 2 közepes fej hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kis szál rozmaring

1. A húst és a májat megmossuk, a felső combrészeket kicsontozzuk, és kívül-belül bedörzsöljük a fűszersóval. A májakat kettévágjuk, a csontok helyére fektetjük, felhajtjuk rájuk a hússzéleket, fogvájóval összetűzzük. Begöngyöljük a combokat 2-2 szelet baconbe, fogvájóval megtűzzük, és sütőedénybe fektetjük.

2. A hús mellé-köré szórjuk a gerezdekre vágott hagymát és a fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával betakarjuk, és 180 °C-os sütőben 30 percig, majd fedetlenül aranybarnára sütjük (további kb. 30 perc).

3. A csirkecombokat a sütőedényben hagyjuk vagy tálra rendezzük, és a pecsenyelével, valamint a benne párolódott fokhagymával és hagymával együtt, néhány rozmaringbóbitával díszítve tálaljuk. Köretként zsályás sütőtöktallérokat, petrezselymes burgonyát vagy rizst adhatunk hozzá.

Tippek:

– Kitűnő vendégváró, hiszen a csirkecombokat előre megpárolhatjuk, tálalás előtt 30 perccel csak be kell tenni a sütőbe, hogy megpiruljanak.
– Ha elhagyjuk a bacont (nélküle is szép pirosra sülnek a combok, legfeljebb kevésbé lesz markáns az ízük), nem csekély kalóriát spórolhatunk meg.
– Hidegen is finom, mutatósan tálalható, hiszen a kicsontozott-töltött felsőcombot szépen lehet szeletelni – ez esetben nagy tál vegyes salátát kínálhatunk mellé.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

280 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Krémsajtos-
olívás papucs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Sült zöldség
paprikapestóval

Tonhalas
krumplisaláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Túrós zöldségtorta

Spenótos-
tojásos rétes

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: