2017. április 28.
Valéria napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Káposztás
sertéssült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g kicsontozott, sovány sertéstarja
  • só, bors
  • 2 fej fokhagyma
  • 2+1 közepes fej hagyma
  • 1 kisebb ág rozmaring (20 cm-es)
  • 6-8 szelet bacon vagy füstölt szalonna
  • 2+2 ek. olaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 800 g fehér káposzta
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • chilipor
  • néhány koktélparadicsom

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, besózzuk, sonkaszerűen megkötözzük, majd sütőedénybe fektetjük és megszórjuk frissen őrölt borssal. Mellédobjuk a megtiszított fokhagymagerezdeket, 2 vastagon felkarikázott hagymát és a rozmaringágat. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, aláöntjük a bort, lefedjük, és 180 °C-os sütőben, 1 órán át pároljuk.

2. Közben a körethez a káposzta torzsáját kivágjuk, ujjnyi széles csíkokra szeljük. 1 fej hagymát vékonyan felkarikázunk, megfonnyasztjuk 2 ek. olajban, aztán rádobjuk a káposztát, megszórjuk az ételízesítővel, a köménymaggal, ízlés szerint chiliporral és frissen őrölt borssal. Élénk tűzön 10 percig pirítjuk, majd fedő alatt, saját levében további 10 percig, nem túl puhára, inkább ropogósra pároljuk. Utánasózzuk, melegen tartjuk.

3. Eltávolítjuk a szalonnaszeleteket a húsról, és 200 °C-ra kapcsolva, fedetlenül aranybarnára pirítjuk (20 perc). Lehántjuk róla a zsineget, felszeleteljük, tálra rendezzük. A káposztával, a pecsenyelé sűrűjével, valamint a pirított szalonnával körítjük, és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk. További köretként burgonyapüré illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

613 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-gombás
rakott krumpli

Tatárbifsztek

Sajtos-sonkás
papucs

Párolt vörös káposzta
áfonyával

Almás-zöldséges
heringsaláta

Lencse-krumpli
saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Krumplisaláta
túrókrémmel

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tökmagos-
sajtos stangli

Sajtkrémes
mártogató

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: