2017. november 23.
Kelemen napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Könnyű
zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 150 g burgonya
  • 1 zsenge karalábé
  • 50 g zeller vagy 2 szál szárzeller
  • 250 g zöldborsó (tisztított/mélyhütött)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. köménymag
  • 10-15 szem feketebors
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. (bio) ételízesítő
  • 1/4 hegyes-csípős paprika
  • 1 szál zellerzöldje
  • 5-6 szál petrezselyem

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a burgonyát, a karalábét és a zellert apró kockákra (ha szárzellert használunk, azt is karikákra) vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk, a fokhagymát pedig a köménymaggal és a szemes borssal együtt teatojásba zárjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. A zöldborsó kivételével rádobjuk a zöldségeket, 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, 8 dl vizet, a csípős paprikát, a teatojást, végül a csokorba kötött zellerzöldjét és petrezselymet. Fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára, majd a zöldborsóval együtt puhára főzzük.

3. Kiemeljük a levesből a paprikát, a teatojást és a zöldfűszercsokrot, utánasózzuk, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal ízesítjük, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tippek:

– Ha tartalmasabban szeretnénk, a zöldborsóvel egyidejűleg 40 g apró levestésztát vagy kerek szemű rizst is főzhetünk bele.
– Külön tálkában tejfölt is kínálhatunk hozzá, amelyet ki-ki a tányérja aljára simít, és arra szedi a forró levest.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

170 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Almás-gombás
rakott krumpli

Kolumbusz-saláta

Csípős kukoricaleves

Téli
minestrone

Kelbimbós
sütőtökleves

Tonhalas
krumplisaláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Tejszínes-tojásos
brokkolileves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: