2017. október 17.
Hedvig napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Aszalt paradicsomos-
olívás penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 100 g olajos aszalt paradicsom
  • 80 g fekete olívabogyó (kalamata)
  • 8-10 bazsalikomlevél + 4 -bóbita
  • 1 apró chilipaprika vagy 1 - 2 csipet chilipor
  • só, bors
  • 400 g penne (tollhegytészta)
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 kk. szardellapaszta
  • 80 g parmezán sajt vagy érlelt juhsajt (pecorino)

1. Felteszünk forrni 4 liter vizet. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és áttörjük. Az aszalt paradicsomdarabokat kiemeljük az olajból (az olajat megtartjuk, félretesszük), vékony csíkokra szeljük. Az olívabogyókat leszűrjük, lecsepegtetjük. A bazsalikomleveleket leöblítjük, a chilipaprikát felaprózzuk.

2. A tésztát a forrásban lévő, 1 ek. sóval ízesített vízbe szórjuk, és fedő nélkül, gyakran megkeverve a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük.

3. Közben felforrósítjuk az olívaolajat és 2 evőkanálnyit az aszalt paradicsom félretett olajából, rózsaszínűre pirítjuk benne a fokhagymát. Hozzákeverjük a szardellapasztát, a chilipaprikát, az aszalt paradicsomot, az olívabogyókat, 1 merőkanálnyit a tészta főzőlevéből, és éppen csak összeforraljuk.

4. A tésztát leszűrjük, a paradicsomos-olívás raguhoz adjuk, néhány tekerésnyi frissen őrölt bossal illatosítjuk, jól átforrósítjuk, végül lazán hozzákeverjük az (ollóval) felaprózott bazsalikomot. Mélytányérokba szedjük, bazsalikombóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk. A frissen reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

544 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Tonhalas
krumplisaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Zöldséges rétes

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Túrós zöldségtorta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Zöldbabcsokor
paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: