2017. december 12.
Gabriella napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Gyümölcssaláták, kompótok


Fotó: Hemző Károly

Gyümölcssaláta
ananászbölcsőben

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb ananász
  • 1 narancs és/vagy 2-3 mandarin
  • 1 rózsaszín húsú grépfrút
  • 4 kivi
  • 1 savanykás alma
  • 1 körte
  • 100 g nagy szemű szőlő
  • 1 citrom leve
  • 2 ek. porcukor
  • 1 dl illatos likőr pl. triple sec
  • 1 gránátalma vagy 50 g (mélyhűtött) ribizli
  • néhány mentabóbita

1. Az ananászokat folyó víz alatt leöblítjük, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk. Hegyes késsel körben bevagdossuk a húsukat (2 cm vastag gyümölcsfal maradjon!), kiemeljük, fás közepüket kivágjuk, a gyümölcshúst felaprózzuk, mély tálba tesszük.

2. A gyümölcsöket megmossuk, a szőlő kivételével meghámozzuk, apró kockákra-darabkákra vagdossuk (az almát és a körtét azonnal az átszűrt citromlébe forgatjuk, hogy meg ne barnuljanak). A szőlőt leszemezzük, a túl nagy szemeket, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk. Az összes gyümölcsöt (a citromlével együtt) az ananászhoz adjuk, megszórjuk a porcukorral, megöntözzük a likőrrel, és lazán összekeverjük. Fóliával letakarjuk, 1 órára hidegre tesszük. A kivájt fél ananászokat ugyancsak fóliába csomagoljuk és behűtjük.

3. Tálaláskor az „ananászbölcsők” aljából levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek, tányérra helyezzük őket, megtöltjük a gyümölcssalátával. A gránátalmát félbevágjuk, hártyái közül kanálháttal kiütögetjük a „gyöngyöket” (a ribizlit előzőleg hagyjuk felengedni), a saláta tetejére szórjuk, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Tippek:

– Készíthetjük mélyhűtött gyümölcsökből vagy befőttekből is, de mindig legyen benne friss gyümölcs is! Ha ananászbefőttet használunk, a gyümölcssalátát csinos üvegtálkákban/öblös kelyhekben kínáljuk.
– Likőr helyett készíthetjük szűrt alma-, szőlő-, rostos narancslével, néhány csepp rumaromával is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

251 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Avokádós
tonhalsaláta

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Szőlős-szalonnás
sajtsaláta

Tramezzini mortadellával
és paradicsommal

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Szőlős-almás
szárzellersaláta

Grépfrút-dió-
póré saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: