2017. március 27.
Hajnalka napja van

Vendégkönyv

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Lajos Mari
2017. 02. 13. 14:48
Válasz Xy részére: Kedves Xy! Köszönöm a figyelmeztetést, a rizs tévedésből került a recept szövegébe – javítottuk. Üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2017. 02. 13. 14:41
Válasz Kajtor Andrea részére: Kedves Andrea! A hibát bizonyára a sütő beállításában kell keresni, ugyanis az a jelenség, amit leír, akkor szokott előfordulni, ha például tévedésből grillprogramra van beállítva a sütő (már velem is előfordult). Fontos tudni, hogy minden sütő másképp "viselkedik", ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Az elkészítés részletes leírására a Nők Lapja hasábjain terjedelmi okokból sajnos nincs lehetőségem (belátom, ez nem segíti a kezdő háziasszonyok dolgát), ezért maradt ki az alufóliával/sütőpapírral történő letakarásra vonatkozó tanács is. Remélem, hogy ez a kudarc mégsem veszi el a sütési kedvét, hanem inkább újbóli próbálkozásra készteti. Üdvözlettel: Lajos Mari
Kajtor Andrea
2017. 02. 12. 19:42
Kedves Lajos Mari! Megsütöttem az egyik süteményét, a Mákos csigakalácsot a 2017. febr. 1-én megjelent Nők Lapjából, amelynek a címlapján Erős Antónia látható. A recept szerint 200 C os sütőben kellene sütni 45 percig, de nekem már 15 perc után feketére égett a teteje. Lekapcsoltam a felső sütést, de 40 perc után szinte szénné égve vettem ki az egészet. A weboldalán ugyanezt a receptet nem találtam, de hasonló kalács receptjét igen. Ott gőzfürdőt is ír és esetleg alufóliát a tetejére, stb. Az újságban miért nem részletezte ugyanígy? Aki még sohasem sütött kelt tésztát, az honnan tudja?! Elveszett 3 óra munka, az alapanyag, és a sütési kedv is. Szinte hihetetlen, hogy a képen láthatóan Önnek aranybarnára tudott sülni! Csalódott vagyok. Egy kezdő háziasszony, Andrea.
Xy
2017. 02. 09. 18:22
Azt szeretném kérdezni, hogy a "Zöldségkrémleves virslivel" nevű ételbe mennyi rizs kell, ugyanis nem szerepel a hozzávalók között. Válaszát köszönöm!
Lajos Mari
2017. 01. 17. 11:05
Válasz Kocsis Ilona részére: Kedves Kocsis Ilona! Elnézést a késedelmes válaszért, de karácsony körül mindig nagyon kevés az időm. Sajnos a kért recept csak a magazinban jelent meg, de itt a honlapomon az Adventi aprósütemények fejezetben talál jónéhány receptet, amelyben reszelt citromhéj szerepel. Ezt nyugodtan lehet helyettesíteni narancshéjjal, amely még karakteresebb is – ez ízlés kérdése. Bizonyára nem mondok újdonságot, de ha nem biocitrusokat használ, a héjukat nagyon gondosan forró, folyó víz alatt meg kell sikálni, hogy lemossuk róluk a vegyszert. További sok sikeres alkotást kívánok, szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2017. 01. 17. 10:42
Válasz varga lászlóné részére: Kedves Asszonyom! Kissé megkésve, de talán máskor is hasznát tudja venni venni a pontosításnak. Az a marcipánmassza felel meg sütéshez, amelyben legalább azonos súlyú a mandula és a cukor, azaz 2:2 az arány. Még jobb, ha több benne a mandula, mert a több cukortól egyszerűen elfolyik massza a sütőben. Ehhez az édességhez a Dr. Oetker marcipánmasszát ajánlanám. Sok sikert kívánok, üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2017. 01. 17. 10:34
Válasz Szemeti Gizella részére: Kedves Gizi! Elnézést, hogy csak most válaszolok. Remek szeme van! Igen, azt jelenti, hogy ez volt az utolsó szám, ugyanis a magazin - a Kiadóval való közös megegyezés alapján - egyelőre szünetel. Jó hír viszont, hogy további könyvek várhatók, már a Könyvfesztiválra, illetve az Ünnepi Könyvhétre is készülünk újabb meglepetéssel. Köszönöm kedvességét, szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2017. 01. 02. 18:59
Válasz Koszider részére: Kedves Koszider! Köszönöm az észrevételt, a kért listát mihamarabb igyekszünk elkészíteni. Üdvözlettel: Lajos Mari
Koszider
2016. 12. 28. 09:20
Kedves Lajos Mari! Nagy tisztelője és gyűjtője vagyok munkásságának, ezért nagyon hiányolom a Rólunk menüpont alól a megjelent könyvei listáját. Remélem, minden kötetet sikerült beszereznem, de ezt csak akkor tudnám ellenőrizni, ha Ön közzéadná a listát. Nagyon várom! Üdvözlettel: Koszider
Kocsis Ilona
2016. 12. 14. 08:15
Kedves Lajos Mari! Évek óta egy olyan mézeskalács receptjét sütöm, amelybe reszelt narancshéjat is kell tenni. Sajnos, sikerült olyan jól elrejtenem, hogy hetek óta hiába keresem (ha jól emlékszem, egy újságban van, ahol Ön és a kisunokája is le van fényképezve). Kérem, ha tudja, írja meg nekem. Köszönettel: Kocsis Ilona
varga lászlóné
2016. 12. 09. 21:38
Tisztelt Lajos Mari! A november 30-i Nők Lapjában a marcipáncsillag receptjében sütésálló marcipánt irt a hozzávalóknál. Azt szeretném tudni, hogy milyen is az? A boltban pl. a Dr. Oetker vagy a Szamos-marcipánt lehet kapni, amire az van írva, hogy díszítésére alkalmas. A kérdés az, használhatom-e ezt a recepthez? Köszönöm, ha válaszol. Varga Lászlóné
Szemeti Gizella
2016. 11. 26. 07:57
Tisztelt Lajos Mari! Hosszú évek óta szeretem alkotásait, sokfélét sütöttem-főztem könyveiből is. Sajnálattal láttam, hogy az új Lajos Mari konyhája magazin nem tartalmazza a következő szám megjelenési idejét és előzetesét. Ez ugye nem azt jelenti, hogy többet nem fog megjelenni? Tisztelettel: Gizi
Lajos Mari
2016. 03. 14. 14:23
Válasz Anna részére: Kedves Anna! A liszt terhére tegye bele a darált diót, de a mennyisége ne haladja meg a liszt súlyának 1/3-át, különben a dióban lévő zsiradék lehúzza a tésztát, azaz felborul az "egyensúly". Jó megoldás az is, ha a diót durvára vágott formában a tészta tetejére szórja – ekkor nincs mennyiségi megkötés, és véleményem szerint így még finomabb lesz a sütemény. Üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2016. 03. 14. 14:18
Válasz Friedsam Gabriella részére: Kedves Gabriella! Jól gondolja, a tojáshab valóban összetörik, miközben a masszába keveri. Az egyik megoldás az, hogy a hab 1/3-át rögtön az elején – nem különösebben óvatosan – egyszerűen belekeveri a masszába, amely ezáltal kissé veszít a tömörségéből. Ezután a maradékot 2-3 részletben – most már óvatosan – nagy "O" betűt formáló, laza mozdulatokkal forgassa bele a masszába. Megjegyezném, hogy a tojáshabbal készülő süteményeket előmelegített sütőben azonnal sütni kell. Ha piskótát készít, válassza az egyszerű módszert, azaz az egész tojásokat verje fel a cukorral – ez kissé hosszadalmassabb, viszont biztonságosabb módszer. Sok sikert kívánok, szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Anna
2016. 03. 13. 08:11
Kedves Lajos Mari! Nagymamám az egyensúly tésztájába mindig rakott darált diót. Szeretnék érdeklődni, hogy mennyit érdemes belerakni, illetve, hogy azt a liszt terhére vagy pluszban? Segítségét előre is nagyon köszönöm! Anna
Friedsam Gabriella
2016. 03. 06. 10:59
Kedves Lajos Mari! Új regisztráló vagyok, habár régóta látogatom az oldalt. Segítséget szeretnék kérni! Szégyen ide vagy oda, de meglett háziasszony létemre nem boldogulok a tojáshabbal! Gyönyörű fényesre-keményre felverem, úgy, hogy szinte kopog a felszínén a habverő. Mire azonban összedolgozom a tésztamasszával úgy, hogy ne maradjon benne "hab-sziget", szerintem összetörik, mert vagy fel se jön a sütőben, vagy ha feljön, akkor utána esik össze, pedig nem nyitogatom a sütőajtót és nem veszem ki a tepsit rögtön a sütőből, hanem nyitott ajtónál hagyom kihűlni a tésztát. Mit csinálok rosszul??? Válaszát várva üdvözlettel: frigabiga
Lajos Mari
2016. 01. 03. 17:30
Kedves Olvasóim, Látogatóim! Elnézést kérek mindenkitől, aki az elmúlt év utolsó két hónapjában írt nekem, és eddig nem reagáltam a kérdésére, de sajnos nagyon elsodortak az év végi kötelezettségek. Az utóbbi napokban igyekeztem mindenkinek válaszolni, és ha a témák időközben aktualitásukat is vesztették, azért remélem, válaszaim a jövőre nézvést is jó tanácsként fognak szolgálni. Minden jót és boldog új évet kívánok Mindenkinek, üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2016. 01. 03. 16:45
Válasz Eszter részére: Kedves Eszter! Kérdésére válaszolva azt kell mondanom, hogy a barna tésztát mindig a kakaó húzza le, próbálja meg úgy, hogy a masszához ad még 1 tojást vagy 1/2 kk. sütőport. Minden jót kívánok, üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2016. 01. 03. 16:40
Válasz Gabriella részére: Kedves Gabriella! Kérdésére válaszolva azt kell mondanom, hogy a lekvár elszíneződését az üvegben rekedt levegő okozza. Ha a fejre állításos módszert alkalmazza (ez a legbiztonságosabb), szükségtelen a celofán, viszont fontos, hogy a FORRÓ lekvárral SZÍNÜLTIG töltsük az üveget, hogy lehetőleg egyáltalán ne maradhasson benne levegő. Esetleg mielőtt lezárná és megfordítaná az üveget, egy csipetnyi nátrium benzoátot szórhat a lekvár tetejére. Bebugyolálni, dunsztolni stb. nem kell. Ha csak az elszíneződés a baj, attól a lekvár még nyugodtan fogyasztható. Minden jót kívánok, üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2016. 01. 02. 18:45
Válasz Hajdú Ildikó részére: Kedves Ildikó! Köszönöm a kedves szavakat, és minden jót, boldog új évet kívánok, üdvözlettel: Lajos Mari
Fonó Árpádné
2015. 12. 24. 06:20
Örülök hogy rátaláltam az oldalra! Békés boldog Ünnepet kívánok!
Szemeti Gizella
2015. 12. 23. 11:38
Kedves Lajos Mari! Köszönöm a bejglireceptet – évek óta nem sikerült ilyen finomra! Kellemes ünnepeket! Gizi
Karlovits Éva
2015. 11. 30. 12:47
Kedves Marika! Régóta gyűjtöm a szakácskönyveit. Érthető, nagyon jó receptek közül válogathatok és mindig biztos a siker! Nagyra tartom a munkásságát! Minden alkalommal megveszem a "Lajos Mari konyhája" című gasztromagazint. A legújabb számában találtam a nyitott diós kalács receptet, melynek nagyon megörültem. Egy vendégség során kínáltak ezzel a finom édességgel és nagyon ízlett. Egy ponton azonban elakadtam: "a feltekert kalácsot hosszában kettévágjuk (teljesen átvágjuk) és úgy tekerjük, hogy a vágott széle mindig felülre kerüljön." Jól értelmezem, akkor, ha azt mondom, hogy hosszában kettévágom a feltekert kalácsot, és összefonom, úgy hogy a vágott széle mindig felül legyen? Nem nyílik szét sütés közben? Előre is köszönöm a válaszát és segítségét! Továbbiakban is sikeres munkát és minden jót kívánok: Karlovits Éva
Eszter
2015. 11. 29. 15:47
Kedves Lajos Mari! Tanácsot szeretnék kérni: nagyon szeretjük a méteres süteményt, de van egy probléma. A kakaós hasáb mindig laposabb, mint a sárga vajon mi lehet az oka? Sajnos az összeillesztésnél ez probléma! Önnek biztos van erre egy jó tanácsa!! Nagyon köszönöm ha megtisztel a válaszával! Áldott Békés Adventet! Szeretettel: Eszter
Gabriella
2015. 10. 31. 09:08
Kedves Lajos Mari! Az idén sajnos valamiért nem sikerült a sárgabaracklekvárom, pedig nagyon ügyeltem arra, hogy ép, egészséges gyümölcs kerüljön a lekvárba. Az üvegeket is alaposan elmostam forró vízben, és utána betettem a 100 fokos sütőbe csírátlanítani. Ezekbe szedtem bele a forró lekvárt, celofánnal és csavaros tetővel fedtem be, majd megfordítottam 10 percre és ezután bugyoláltam be alaposan, amíg teljesen kihűlt. Most azt tapasztalom, hogy közvetlenül a celofán alatt barnulni kezdett, olyan mintha romlani kezdene. Penészfolt nincs rajta. Nagyon bánatos lennék, ha tönkremenne. A kérdésem: mit lehet tenni ilyenkor? Segítő válaszát előre is köszönöm, Gabriella
Hajdú Ildikó
2015. 10. 14. 16:32
Kedves Marika! El kell mondjam, hogy kellett hozzá pár év - ma 40 felett - a kedvenc receptjeimet Öntől nyertem. Nagy igazság, hogy a különleges fűszerek, és a kiváló alapanyagok elengedhetetlenek. A tejszínes cukkinileves egyszerűen egy ízélmény! Gratulálok és további sok sikert kívánok a munkájához, nekünk pedig sok finom, különleges receptet! Szívélyes üdvözlettel: H. Ildikó
Lajos Mari
2015. 09. 28. 14:29
Válasz Zsuzsanna részére: Kedves Zsuzsanna! Természetesen megoldható - nagyon köszönöm praktikus javaslatát. Üdvözlettel: LM
Zsuzsanna
2015. 09. 08. 22:33
Kedves Lajos Mari! Talán az egyik süteményeskönyvben láttam nehány receptet "megmaradt tojásfehérjék felhasználása" címszó alatt. Esetleg megoldható lenne hogy ezen a weboldalon is elérhető legyen az ételek ilyentén való csoportosítása? Üdv, Zsuzsanna
Lajos Mari
2015. 07. 13. 22:02
Válasz Kukacfi részére: Nagyon szépen köszönöm! A „Spenót, ahogyan én szeretem” eredetileg édesanyám receptje - a lányomnak is nagy kedvence, kisgyerekkorában születésnapjára mindig azt kérte... Szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Anikó
2015. 07. 09. 14:36
Kedves Lajos Mari! Szeretném megkérdezni, hogy a sárgabarackos-meggyes szelet készítéséhez milyen fajta mogyorót használjak? A boltokban többnyire földi- illetve törökmogyoró kapható. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Anikó
Kukacfi
2015. 07. 06. 13:49
Kedves Mari! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. A könyveit régóta „használom”. Vannak más szerzőtől is kedvenceim újabban, de ezekhez mindig visszatérek. Egyik kedvencem a „Spenót, ahogyan én szeretem” főzeléke. Sok sikert kívánok ehhez az oldalhoz és a megjelenő könyvekhez. Kőváriné Éva
Lajos Mari
2015. 06. 29. 09:47
Válasz Anikó részére: Kedves Anikó! Köszönöm szépen kedves sorait, örülök, hogy hasznosnak találja a magazint. További kellemes nyári időtöltést kívánok a konyhában (is). Üdvözlettel: Lajos Mari
Anikó
2015. 06. 25. 08:49
Kedves Lajos Mari! Tegnap vacsorára elkészítettem a kukoricás-paprikás tésztasalátát a magazin legújabb számából és nagy sikere volt! Ugyanezt mondhatom a sárgabarackos muffinról is. Köszönjük a remek recepteket, és a tésztasaláta tényleg kész fél óra alatt! Ideális gyors vacsora a hétköznapokra, köszönjük még egyszer. Üdvözlettel, Anikó
Nagyné Bíró Ágnes
2015. 03. 28. 10:39
A családom és barátaim sokat köszönhetnek ezeknek a fantasztikus recepteknek, még ha nincsenek is ennek tudatában :) Be lettem állítva a figyelmes, aprólékos munkát igénylő finomságok készítőjének, pedig csak szóról szóra követem a leírásokat, és az elkészült ételfotók alapján látom azt is, hogyan fog kinézni, ha elkészült. Megnyugtató, hogy az évek alatt soha nem volt olyan recept, ami nem pontosan úgy sikerült volna, ahogyan azt elképzeltem. Körültekintően, ízlésesen megtervezett ételekkel ismerkedtünk már meg eddig is, amik nagyon finomak, és minden családi és baráti rendezvényt feldobnak! Köszönöm, hogy általad én lehetek a népes családom gasztronómiai hozzáértője és vendéglátója! Szeretettel: Ági
Sipos Ági
2015. 03. 22. 09:15
Kedves Marika! Jelentem, az új magazinban, a 28. oldalon található szélesmetéltes-gyümölcsös felfújt maradék grízes tésztából is kiváló! Amit a család grízes tészta címen nem evett meg, azt desszertként (meggyöntettel a befőtt saját levéből, ahogy Ön javasolja a recept végén) falták! Köszönöm ezt a receptet, meg a többit is, amivel – az eddig – 15 éves asszonyi "pályafutásom" alatt mindig sikerem volt. A könyvei (majdnem az összes megvan!) szépen mutatnak a konyhai polcomon, de nem csak dekoráció céljából vannak ott. És az újságból még egyet sem hagytam ki! További munkájához jó egészséget kívánok! Ági Ceglédről
Csont -Kelemen Csilla
2015. 01. 30. 14:57
Kedves Lajos Mari! Mióta a répatortába a mascarponés krémet ajánlotta, és a torta fantasztikus lett, a családom el sem tudja képzelni a répatortát anélkül (és én sem készíteném másként). (Kár, hogy csak én ismerem ezt a verziót... Akár ide is fel lehetne tenni, szerintem még Marika is elcsodálkozna, hogy mennyire isteni így a réparorta...!! Most pedig újból egy krém-kérésem lenne, ha nem zavarom vele: csokitortát szeretnék megtölteni fehércsokikrémmel... Szívrepesve várom, mit tud ajánlani, hogyan készítsem a fehércsokikrémet! Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Szeretettel, Csilla Székelyudvarhelyről
Lajos Mari
2014. 12. 26. 22:14
Válasz Csont -Kelemen Csilla részére: Nagyon szépen köszönöm! Én is viszont kívánok boldog, békés Karácsonyt, és minden jót az új évre! Szeretettel, Lajos Mari
Csont -Kelemen Csilla
2014. 12. 23. 16:09
Drága Lajos Mari! Békés, boldog ünnepeket kívánok,és nagyon köszönöm ezt a sok fantasztikus receptet, a sikerélményt az ételek elkészítése után! Adja a Jó Isten, hogy még sokáig tudjon elkápráztatni bennünket a receptjeivel!
Lajos Mari
2014. 12. 23. 10:48
Válasz Mihályi Elvira részére: Kedves Elvira! Először is elnézést kérek az egy hónappal megkésett válaszért, de mivel a honlap és a Facebook feltöltéseket is mi magunk végezzük, időnként nehezen jut idő a levelezésekre, pedig tudjuk, hogy az is nagyon fontos. A karácsony előtti időszak különösen leterhelt számunkra, így időbe telik mire minden teendő elvégzésére sor kerül. Ami a vendégséget illeti, gratulálok a remekül összeállított ételsorhoz, elolvasni sem volt kevés, hát még elkészíteni!!! Remélem, azóta kipihente magát, és az ünnepek alkalmával is hasonló finomságokkal örvendezteti meg családját és szeretteit. Nagyon boldog Karácsonyt és örömteli sütés-főzést kívánok szeretettel! Lajos Mari
Mihályi Elvira
2014. 11. 24. 18:01
Kedves Marika! Lezajlott a hétvége, 16 embernek főztem péntektől vacsorától vasárnap ebédig. Pénteken csak paprikás krumpli volt, alá szalonnát pirítottam, közé finom füstölt kolbászt. Uborkasaláta volt hozzá.Szombat reggelre francia sonkás-sajtos réteseket tálaltam. Köszönöm a receptet! Szombaton ebédre zöldbabos gulyás és aranygaluska vanília öntettel,vacsorára töltött káposzta.Vasárnap reggelire svédasztal volt, arra egy kuglófot is sütöttem. Ebédre húsleves grízgaluskával, pulyka Stroganoff módra bazsalikomos metélttel. Desszertnek két túrós-joghurtos torta, de 2 tojásos fehérpiskóta aljjal; ezeket a recepteket is hálásan köszönöm! Mindenki nagyon elégedett volt. Üdvözlettel: Elvira
Lajos Mari
2014. 11. 24. 11:39
Válasz Mihályi Elvira részére: Kedves Elvira! Elnézést, de csak ma olvastam 1 héttel ezelőtti üzenetét. Örülök, ha az Olvasók haszonnal nézik a honlapon található recepteket, és remélem, hogy az azóta lezajlott vendégség is jól sikerült! Üdvözlettel: Lajos Mari
Mihályi Elvira
2014. 11. 17. 17:51
Kedves Marika! Megint sok jó receptet találtam az oldalon, köszönöm szépen! Hétvégén, péntek estétől vasárnap ebédig én látok el étellel egy kb. 15 fős társaságot. Beszámolok a tapasztalatokról. Addig is minden jókat kívánok szeretettel! Elvira
Virág Erzsébet
2014. 09. 16. 20:17
Köszönöm szépen a választ. Most megfelelő tejet keresek leginkább. Ha sikerül,jelentkezem. Üdv Erzsi
Lajos Mari
2014. 09. 16. 10:28
Válasz Virág Erzsébet részére: Kedves Erzsi! Elnézést kérek, hogy ennyire megkésve válaszolok, de az új őszi magazin leadási munkálatai közepette nem tudtam időt szakítani a levelezésekre. A tejes pitével kapcsolatban: a sütőpapír ez esetben nem igazán a legjobb megoldás. Azt tanácsolom, hogy az üres tepsit forrósítsa fel a sütőben, a sütőből kivéve kenje ki zsiradékkal, öntse bele a masszát, és süsse meg a recept szerint. Remélem, sikerülni fog, örülnék a visszajelzésnek, de a receptnek még jobban! Szívélyes üdvözlettel! Lajos Mari
Lajos Mari
2014. 09. 15. 10:19
Válasz Lékay Mónika részére: Nagyon szépen köszönöm, én is minden jót kívánok! LM
Lékay Mónika
2014. 09. 12. 11:57
Nagyon sok boldog névnapot kívánok Önnek!
Virág Erzsébet
2014. 08. 19. 19:55
Kedves Lajos Mari! Igazi tejes pitét szeretnék sütni. Régen, nagymama idején zsírral kikenték a tepsit és felforrósították. Vajon manapság a sütőpapír is működhet? És hogyan forrósodik fel? Eddig még csak hidegen használtam, úgy tettem a sütőbe. Van ilyesféle tapasztalata? Köszönettel Erzsi
Lékay Mónika
2014. 08. 18. 15:15
Kedves Lajos Mari! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát, további sikeres munkát! Mónika
Lajos Mari
2014. 08. 17. 23:26
Válasz Lékay Mónika részére: Kedves Mónika! A morzsacukrot első körben én is a nagy szupermarketekben keresném, de ha ott nem talál, akkor Budapesten, a Vámház körúti nagy Vásárcsarnok mellett lévő Ázsia boltban biztosan fog kapni. Kiváló üzlet, mindenkinek szívből ajánlom. A túró miatt se aggódjon, ha szitán áttöri, bármelyik finom és sima állagú lesz. Az eleve krémesen kapható változattal csupán az otthoni munkát spórolja meg az ember. Szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Lékay Mónika
2014. 08. 11. 09:49
Kedves Lajos Mari! Nagyon finomak a szilvás sütik, csak egyetlen kérdésem lenne: morzsacukrot hol lehet kapni, mert már több nagy bevásárlóközpontot is körbejártam, de az eladók se tudnak róla. Anélkül is isteni, de a kinézetéhez jó lenne. A gyors szilvatorta a család kedvence, már nem is tudom hányszor készítettem el! Igaz a krémtehéntúró helyett többször simát használtam, mivel pl. Balatonon sehol nincs. Előre is köszönöm válaszát: Mónika
Lajos Mari
2014. 05. 13. 10:08
Válasz Eszter részére: Kedves Eszter! A rendszer egyéni e-mail címekre nem küld recepteket, értesítéseket. Ha a Facebook-on a tetszik gombra klikkel, az csak azt jelenti, hogy kedveli a Lajos Mari konyhája profilt vagy egy aznap kiposztolt receptet. Viszont, ha egy adott recept képére klikkel a Facebook-on, akkor már erre a honlapra jut, és − ha szeretné − a nyomtatás gombra kattintva ki tudja nyomtatni a receptet. Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Lajos Mari
Eszter
2014. 05. 10. 14:46
Kedves Lajos Mari! Tisztelettel kérdezem, hogy hogyan tudom megkapni a feltett ételeket? Nagyon szeretném minden nap megnézni, a facebokon jeleztem is a tetszikkel, de nem kapom meg. Bocsánat, hogy ilyen buta kérdéssel zavarom, de sajnos nem vagyok jó számítógépező!!! Üdvözlettel: Eszter
Lajos Mari
2014. 04. 14. 16:38
Válasz Érsek Józsefné részére: Kedves Asszonyom! A kért receptet terveink szerint a közeljövőben feltöltjük a honlapra - addig is szíves türelmét kérjük. Üdvözlettel: Lajos Mari
Érsek Józsefné
2014. 04. 04. 07:52
A Nők Lapjában megjelent receptre lenne szükségem: Alapanyagok: túró, tejszín, mák, őszibarackbefőtt, kivi – zselatin volt a tetején. A nevére sajnos nem emlékszem. Kérem, írja meg részemre az elkészítés módját. köszönettel:
Lajos Mari
2014. 02. 13. 11:19
Válasz Réti Jánosné részére: Kedves Melinda! Őszintén örülök, hogy jó haszonnal tudja forgatni a receptjeimet, amelyeket a mai napig lelkesedéssel írok és adok tovább, változatlanul abban a reményben, hogy olvasóim örömére szolgál. Köszönöm a jókívánságokat, Önnek, a lányoknak és a Családnak pedig további konyhai sikereket kívánok, üdvözlettel! Lajos Mari
Lajos Mari
2014. 02. 13. 11:13
Válasz Csont -Kelemen Csilla részére: Kedves Csilla! Nagyon jó az ötlet a gesztenyés pogácsa tortává fejlesztésére! Mivel egy tortánál nem árt, ha jó sok krém van benne, azt javasolnám, hogy a piskótatortát vágja 3 lapra, a krémet pedig készítse dupla mennyiségű hozzávalókból. Így bőven jut belőle a torta oldalára és tetejére is. Egy kevés kandírozott gyümölcs vagy rumos mazsola sem rontja el. Elnézést a megkésett válaszért, sok sikert kívánok az ”alkotáshoz”, üdvözlettel! Lajos Mari
Réti Jánosné
2014. 02. 12. 11:36
Kedves Lajos Mari! A mi családunkban is szállóigévé vált: ”Ez is a Lajos Mari receptje?” Fiatalasszony koromtól, 30 éve segíti munkámat a konyhában. Most már három felnőtt lányom is átveszi-átalakítja-továbbgondolja az ételeit. Nagyon szerettem a gyönyörű képeket, a lépések bemutatását. Mindig izgalommal vártam egy-egy ünnep előtt milyen újdonsággal rukkol elő a Nők Lapjában. Olyan étel soha nem volt, amit elronthattam volna, ha betartottam az utasításait. Ez egy fiatalnak és később is nagyon nagy önbizalmat ad. Nekem van saját könyvem, amit az újságokból levadászott receptjeiből készítettem. Szóval része az életünknek és nagyon sok örömet okoz évtizedek óta. Kívánjuk legyen ez így a továbbiakban is. Erőt, egészséget kívánok munkájához. Köszönettel, Rétiné Melinda
Csont -Kelemen Csilla
2014. 02. 03. 18:06
Kedves Lajos Mari! Nagyon ínycsiklandóan néz ki a gesztenyés pogácsa! Arra gondoltam, mi lenne, ha tortának készíteném el... Az adagok maradhatnak ugyanígy? Sütnék egy 26 cm átmérőjű piskótát, kettévágnám, megtölteném... Köszönöm válaszát előre is! Csilla
Magdolna Takach
2014. 01. 01. 01:22
Drága Sógornőm! Köszönöm, hogy nemcsak Neked és családodnak van része a jobbnál jobb, izletes és esztétikailag is gyönyörködtető készítményeidben. Kivánom, hogy az elkövetkezendő 2014-es évben továbbra is szíved, kedved, tudásod es erőd, valamint gyakorlatod alapján alkothass, amely ma már világszerte ismert! Szeretettel: Magda
Lajos Mari
2013. 12. 23. 15:39
Válasz Koszider részére: Kedves Koszider (ez vezeték- vagy keresztnév?)! Mindig teljesen meghatódom az ilyesfajta méltatásoktól, és ez most sincs másképp. Szívből örülök, hogy jól tudod használni a recepteket, és sikert aratsz velük környezetedben. Én is örömteli készülődést kívánok az ünnepekre, valamint boldog, békés Karácsonyt jó egészségben! Szívélyes üdvözlettel, Lajos Mari
Lajos Mari
2013. 12. 23. 15:34
Válasz Csont -Kelemen Csilla részére: Kedves Csilla! Nagyon örülök a mézes-híreknek és a jókívánságoknak! Én is viszont kívánok Önnek és egész kedves Családjának boldog, gondtalan Karácsonyt, kellemes sütés-főzést majd azt követően sok pihenést! Szeretettel, Lajos Mari
Koszider
2013. 12. 22. 12:04
Tisztelt Lajos Mari, Kedves Marika! Már régóta tudom, hogy csak a Te receptjeidet szabad használni, mert annyira pontosak, hogy elronthatatlanok. A 66 Karácsonyi édesség jó részét már megcsináltam, minden sikerült (az csak az én két bal kezem miatt van, hogy néha nem néznek ki olyan gyönyörűen, mint a Tieid). Karácsonykor mindig Tőled veszem az ötleteket, a család teljes elégedettségére. Ezért különösen hálás szívvel kívánok Neked, kedves családodnak és kitűnő kollégáidnak is békés, nyugodt karácsonyt! Üdvözlettel: Koszider, akinek az összes szakácskönyved megvan és örömmel használja is!
Csont -Kelemen Csilla
2013. 12. 22. 11:40
Kedves Lajos Mari! Kívánok áldott karácsonyt és sikeres, boldog új évet, hogy még sok csodálatos recepttel kápráztasson el minket a jövőben is! U.i: A Lajos Mari-féle mézespuszedlik már ott várakoznak egy dobozban, hogy felkerülhessenek a karácsonyfára (természetesen 2 adag!!!!!!!!!) Csont-Kelemen Csilla
Lajos Mari
2013. 12. 15. 21:18
Válasz judit részére: Kedves Judit! Nagyon köszönöm, én is viszont kívánok Önnek és kedves családjának szép karácsonyt, és örömteli sütés-főzést az ünnepekre! Szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2013. 12. 15. 21:13
Válasz Szabó Judit részére: Kedves Judit! Köszönöm szépen méltató sorait, örülök, hogy receptjeim segítségével finom falatokat varázsol szerettei asztalára. Az Ön által kért receptet januárban feltöltjük, addig is javaslom kipróbálásra a honlapon már fennt lévő Almás csirkecomb diómártással című ételt. Üdvözlettel: Lajos Mari
judit
2013. 12. 15. 13:29
Kedves Lajos Mari! Nagyon kedvelem a receptjeit! Az összes 99-es receptkönyvből sokat elkészitettem már. Szeretem ezt az oldalt is. Jó egészséget és boldog karácsonyt kívánok! Üdvözlettel, Takácsné Judit
Szabó Judit
2013. 12. 14. 09:17
Kedves Lajos Mari! Nagyon szeretem a receptjeit, mert teljesen egyeznek az én és családom ízvilágával. Hálás vagyok, mert mióta ismét Önre találtam (1. lap megjelenése) rengeteg sikerélményben, dicséretben volt részem az elkészített ételek kapcsán. Örökké hálás leszek Önnek emiatt. Szeretném elkészíteni, egy már egyszer sikert aratott receptjét, szűzérmék diómártással, de sajnos nem találom a receptet. Vagy az első lapszámban volt, amit kölcsönadtam valakinek, vagy a Nők Lapjában így tavaly december tájékán. Ha van rá mód, és feltöltené vagy elküldené ezt a receptet, nagy örömömre szolgálna. Köszönettel és szeretettel! Szabó Judit
Lajos Mari
2013. 11. 11. 14:28
Válasz Zsuzsanna részére: Kedves Zsuzsanna! Önnek is régóta tartozom válasszal – elnézést kérek emiatt! A kiadóval már jóideje szó van arról, hogy a 99/33 Magyaros étel című könyvet legalább angol nyelven is ki kellene adni. Sajnos eddig ez a terv nem realizálódott, de ígérem, rajta leszek, hogy mihamarabb megjelenjen, mert nagyon sokan kérték már, külföldiek és külföldön élő magyarok egyaránt. A 66-os sorozatban egyelőre nem tervezzük kifejezetten csak magyaros ételek megjelentetését, bár bizonyára sokaknak hasznos lenne az összetettebb ételek (mint pl. a töltött káposzta vagy a bejgli) elkészítését lépésről lépésre látni. Köszönöm a felvetését, remélem, azért ajándékként sikerült valamilyen tetszetős, idegen nyelvű magyaros szakácskönyvre rátalálnia. Üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2013. 11. 11. 14:11
Válasz Eszter részére: Kedves Eszter! Köszönöm a kedves, méltató szavakat és a jókívánságokat. Örülök, hogy tetszik a honlap, és hogy sikerült rálelnie – remélem, örömmel és haszonnal fog rajta tallózni, és sok kedvére való receptet talál majd. Elnézést kérek Öntől és Mindenkitől, ha időnként késve válaszolok a levelekre, de a honlaplátogatókkal magam tartom a kapcsolatot, és előfordul, hogy egy ideig nincs időm válaszolni. Az elmúlt hetekben például a Lajos Mari Magazin legújabb, karácsonyi számán dolgoztunk, és a határidő szorításában sok mindennel nem volt módom foglalkozni. Szívélyes üdvözlettel. Lajos Mari
Eszter
2013. 11. 05. 14:04
Kedves Mari! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fantasztikusan jó oldalra! Sok könyvem van Öntől, imádok belőlük főzni-sütni, még soha nem csalódtam! Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és még sok-sok jó ételt kívánok Önnek és nekünk is. Üdv: Eszter
Eszter
2013. 10. 31. 14:18
Tisztelt Mária! Nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltam! Kezdő internetező vagyok, IMÁDOM a receptjeit, nagyon sok könyvem van Öntől! Most készülök megsütni a juhrúrós pogácsát. Nagyon sok sikert, és jó egészséget kívánok, legyen sok öröme a családjában és a kisunokában!!! SZERETETTEL Eszter
Lajos Mari
2013. 10. 28. 12:21
Válasz Horváth Anikó részére: Kedves Anikó! Köszönöm, hogy írt, és elnézést kérek, hogy csak késve válaszolok. Az Ön által említett recept - Őszi csemege Bajorországból címen - 2001-ben, a 43. héten jelent meg a Nők Lapjában. Örömmel jelzem, hogy ezt a finom süteményt a jövő héten hétfőn tervezzük feltölteni a honlapra. Minden jót kívánok, üdvözlettel: Lajos Mari
Zsuzsanna
2013. 10. 14. 20:16
Kedves Lajos Mari! Meg szeretném lepni olasz páromat egy szakácskönyvvel, stílszerűen a 99/33 Magyaros ételt fogom választani, viszont elgondolkodtam miért nem szerepel ez a könyv az alábbi listán: http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20131002-magyar-szakacskonyvek-kulfoldieknek.html Tervben van esetleg egy 66-os szakácskönyv magyar ételekkel angolul? A 66-os sorozat előnye hogy minden étel mellé fotó is társul, ami ha lehet talán a legfontosabb egy külföldinek, hisz a kép alapján dönti el hogy elkészíti-e az ételt vagy sem. Köszönettel, Zsuzsanna
Horváth Anikó
2013. 10. 08. 16:00
Tisztelt Lajos Mari! Pár évvel ezelőtt a Nők Lapjában volt egy őszi bajor almás sütemény (csíkos tésztával, lekvárral a tetején). Szeretném ezt a receptet újra megkapni, mert sajnos valahová elkallódott. Üdvözlettel: Anikó, Makó
Lajos Mari
2013. 09. 30. 21:18
Válasz Mihályi Elvira részére: Kedves Elvira! Őszintén örülök a jól sikerült tortának, az ünnepeltet pedig ezúton is Isten éltesse sokáig! Köszönöm mindig kedves szavait, remélve, hogy az őszi magazinban is sok kedvére való receptet talál.
Mihályi Elvira
2013. 09. 30. 14:24
Kedves Marika, Tisztelt Tanárnőm! Attila fiamnak készítettem születésnapjára – mert joghurtos torta volt a kérése –, a 66 Torta című könyvéből a túrós-joghurtos tortát. Fehér piskótaalappal készítettem, a tetejét alexanderkörte-szeletekkel raktam ki, és szőlőszemekkel, citromfűlevélkével díszítettem. Köszönöm szépen ez alkalommal is a pontos receptet, az érthető leírást! Örülök az őszi lapszámnak, már vártam. Munkájához sok-sok erőt, jó egészséget kívánok szeretettel! Üdvözlettel: Elvira, Gödöllőről.
Lajos Mari
2013. 09. 26. 13:03
Válasz Bernadett részére: Kedves Bernadett! Először is nagyon köszönöm a jókívánságokat és a méltatásokat! Én is visznont kívánok szeretettel Boldog Születésnapot, jó egészséget és sok konyhai sikert-örömöt! A Lajos Mari konyhája c. gasztromagazin régebbi számai felől már többen érdeklődtek, mert Önhöz hasonlóan valamiért lemaradtak róluk. Mindenkinek azt tudom ígérni, hogy hamarosan utánajárok a kiadónál az előző lapok megvásárlási lehetőségének, és amint érdemben megtudok valamit, közzéteszem itt a honlapon és a Facebook oldalamon is. Szívélyes üdvözlettel! Lajos Mari
Bernadett
2013. 09. 26. 07:47
Tisztelt Lajos Mari! Megkésve, de annál nagyobb szeretettel kivánok Boldog Névnapot és Születésnapot! (Én is szeptemberben - tegnap - születtem, és imádom az őszt.) Nagyon szeretem a receptjeit a képekkel, gyönyörűek. Érdeklődnék, hogy az idén indult magazinjának első számát hol tudnám megvásárolni, mert lecsúsztam róla, és könyvbe szeretném köttetni. A honlap is egyszerűen remek, ennyi igényességgel és eleganciával ritkán találkozik az ember. Minden jót és jó egészséget kivánok! Üdvözlettel: egy nagy tisztelője és ételei rajongója, Bernadett, Miskolc
Csont -Kelemen Csilla
2013. 07. 31. 15:42
Nagyon szépen köszönöm a válaszát! A szülinapját most vasárnap tartjuk; biztos oda lesz a tortáért, főleg krémmel megbolondítva! Üdvözlettel, Csont-Kelemen Csilla
Lajos Mari
2013. 07. 31. 15:11
Válasz Csont -Kelemen Csilla részére: Kedves Csilla! A kettő közül én a mascarponét javaslom. Húsvétkor tettük fel a weboldalra a mogyorós ananásztorta receptjét, annak nagyon finom a krémje, ezzel bátran megtöltheti a répatortát (esetleg az ananászt el is lehet hagyni). Boldog születésnapot a kisfiúnak, remélem, még nem késtem el a válasszal! Üdvözlettel: Lajos Mari
Csont -Kelemen Csilla
2013. 07. 22. 22:24
Kedves Lajos Mari! A "nagyfiam" nemsokára 7 éves lesz, és kedvenc tortáját, a répatortát szeretné szülinapjára. Gondoltam, hogy ünnepélyesebb legyen, megtölteném krémmel: ricottással vagy mascarponessal. Ön szerint hogyan készitsem a krémet, mit ajánl? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel, Csont- Kelemen Csilla
Czenki Zsuzsanna
2013. 06. 29. 21:49
Kedves Lajos Mari! Köszönöm a könyvekben, újságokban és most honlapján is megjelent recepteket. A mi családunkban anyai ágon a változatosan és jól főző nők sorába léphettem az Ön segítségével. Ugyan mindig segítettem nagymamámnak, édesanyámnak, de amikor tanítani szerettek volna, általában kibámultam az ablakon. Természetesen bizonyos fogásokat, trükkökeket így is tőlük tanultam meg. Édesanyám megelégelve "lelkesedésemet" a főzéstanulásért, az első megjelenéstől gyűjtötte nekem az Ön könyveit. Amikor saját lakásom lett, ezekkel a szakácskönyvekkel indított utamra. Akkor már volt kinek főznöm a kicsi konyhámban, talán az Ön receptjei is segítettek abban, hogy férjem lassan húsz éve imádja a főztömet. Önnek köszönhetem azt is, hogy szűkebb és tágabb családomban, baráti körünkben teljes evidenciában tartják, hogy édesanyám és nagymamám méltó utóda lettem. Sőt a legnagyobb sikernek azt tartom, hogy édesapám szerint "leköröztem anyukámat",hogy apósommal megszerettettem azokat az ételeket, amit évtizedekig nem evett meg. (Sajnos, neki már nem főzhetek.)Most rajtam a sor, hogy a 15 éves lányomnak átadjam a stafétát, ami úgy tűnik nem lesz nehéz, hiszen két különbözően változatos konyhán nőtt fel és nagyon jó érzékkel, sőt néha meghökkentően kreatívan áll hozzá a főzéshez, sütéshez. Az egész család és a baráti, ismerősi kör nevében is köszönöm még egyszer a kiváló ízélményeket! Szeretettel üdvözlöm: Czenki Zsuzsa
Fatime
2013. 06. 28. 19:03
Köszönöm szépen válaszát!
Lajos Mari
2013. 06. 17. 12:00
Válasz Eszter részére: Kedves Eszter! Ez a recept valamiért másoknak is a szívükbe lopta magát (bevallom, nekem is az egyik kedvencem) – már többen kérték. Hamarosan feltöltjük a honlapra, addig is szíves türelmét kérem. Üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2013. 06. 17. 11:55
Válasz Fatime részére: Kedves Fatime! Nagyon köszönöm kedves és valóban szívet melengető szavait, valamint a gratulációkat. Kívánom, hogy továbbra is sok örömet találjon receptjeim olvasásában és elkészítésében, saját maga és szerettei kedvére! Minden jót kíván: Lajos Mari
Eszter
2013. 05. 31. 22:42
Kedves Lajos Mari! Valamikor megjelent a Nők lapjában egy "Nagymama diótortája" című recept, amit sajnos azóta sem tudok megtalálni, pedig nagyon ízlett. Nem emlékszem másra, csak a nevére, és a honlapon sincs meg. Ha van rá lehetőség, le tudná írni nekem? Nagyon jó lenne, ha tudna segíteni, hónapok óta ez jár a fejemben. Köszönöm! Üdvözlettel: Eszter
Fatime
2013. 05. 27. 18:36
Kedves Lajos Mari! Gratulálni szeretnék az oldalhoz, amelyen én csak most regisztráltam ugyan, de az Ön receptjei (99/33-beli vagy magazinokban találtak) réges-régóta nagy népszerűségnek örvendenek a családban (bevallom, az édesanyám és a most 88 éves nagymamám főztje mellett). Szívből gratulálok az új magazinhoz is, az eddig megjelent mindkét számot örömmel fogadtam! Mondanivalóm annyi lenne, hogy kevés a hely, ezért igyekszem mindezt a lehető legnagyobb melegséggel belezsúfolni ide: Köszönjük!
Csont -Kelemen Csilla
2013. 05. 21. 07:43
Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Lajos Mari
2013. 05. 18. 23:51
Válasz csont kelemen csilla részére: Kedves Csilla! Mindig külön örömet okoznak számomra a határon túli megkeresések, így az Ön kedves sorai is, annál is inkább, mert édesapám családja szintén Erdélyből származik, és az ottani ételeknek-konyhának nagy híve és tisztelője vagyok! Kérdésére válaszként azt mondanám, hogy tortákból nagyon sokféle létezik, így az a legjobb, ha több receptből tudjunk kiválasztani azt, amelyik ünnepelendő szerettünk ízlésének leginkább megfelel. Ebből a célból jelentettük meg 66 Torta című könyvünket, amelyben fázisfotók segítségével, lépésről lépésre mutatjuk be minden egyes torta elkészítését. Külön fejezetet szentelünk az ünnepi tortáknak, de a nevezetes torták között is akad jópár, amellyel egy születésnapost megörvendeztethetünk. A www.polc.hu weboldalon ez a könyv is árengedménnyel rendelhető meg, és néhány nap alatt kiszállítják. Szeretettel ajánlom figyelmébe, remélve, hogy talál benne saját és családja kedvére valót! Szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Csont -Kelemen Csilla
2013. 05. 16. 07:59
Kedves Lajos Mari! Erdélyből, Székelyudvarhelyről írok Önnek. Már sok-sok éve sütök-főzök a receptjei alapján, és mostanra már úgy vagyok, hogy szinte kizárólag csak ezeket a recepteket próbálom ki, mert ezek BIZTOSAN sikerülnek és nagyon finomak. Én is csak gratulálni tudok ehhez az oldalhoz és az újsághoz is, mint annyian az előttem írók! Egy kérésem volna, ha nem terhelem vele. Nem elég erős oldalam a krémes sütik és krémes torták készítése, de nagyon szeretnék sikereket elérni velük is. A legfőbb vágyam, hogy a gyerekeimnek (5 és 6 és fél évesek), valamint a férjemnek én készítsem a szülinapi tortáját, ne pedig készen kelljen vásárolnom. Tudna valami egyszerű és nagyszerű tortareceptet ajánlani? Nem gondoltam én figuratortára, a lényeg csak az, hogy ne legyen túl bonyolult az elkészítése, finom is legyen és jól is nézzen ki. Előre is köszönöm a válaszát, szép napokat és jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel, Csont-Kelemen Csilla
Mihályi Elvira
2013. 04. 08. 10:30
Szívből köszönöm, és áldott, szép napokat kívánok!
Lajos Mari
2013. 04. 07. 17:32
Válasz Mihályi Elvira részére: Kedves Elvira! Köszönöm kedves sorait, és gratulálok szép családjához, a sok gyermekhez, akik számára igazán nagy öröm lehet sütni-főzni! Kérdésére válaszolom, hogy amolyan háziasszonyként én magam is leginkább otthon, viszonylag könnyen elkészíthető ételeket próbálok ki és teszek közzé. Az olyan remekművek elkészítésével, amelyhez tanult szakácsnak vagy cukrásznak kell lenni, nem vagy csak nagyon ritkán kísérletezem, ezt meghagyom a profiknak – számomra az emeletes torta is ezek közé tartozik. Ezért szeretettel ajánlok Önnek egy kedves, fiatal cukrászhölgyet, Papp Emesét, akit a http://www.lasoufflee.com honlapon keresztül érhet el. Ő minden bizonnyal szívesen segít majd, annál is inkább, mivel tudomásom szerint tanfolyamokat is szervez. Remélem, tudtam segíteni, szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Mihályi Elvira
2013. 04. 04. 22:39
Kedves Marika! Tisztelt Tanárnőm! Nagyon örülök ennek az oldalnak és az újságnak is. Nagyon szeretek sütni-főzni, családom szerint tudok is. Kettőnknek a férjemmel hét gyermekünk van. Mindenki választhat egy tortát névnapra és születésnapra is a 66 Torta című könyvből. Készítettem már lúdlábtortát, oroszkrémet, mogyorós ananászt, vőlegénytortát, almás rácsost, csokoládés málnatortát, Esterházy-t, dobostortát, ami most eszembe jut. Vannak fotóim. Amin módosítottam kicsit, az a férjem számára sütött rácsos almatorta, azt édesítővel készítettem. Sajnos így kimaradt a pirított cukor az almapárolásból, de finom volt, és számára is ehető. Augusztusban lesz 50 éves a férjem, és szeretnék egy emeletes tortát készíteni erre az alkalomra. Nagy öröm lenne számomra, ha kapnék Öntől tanácsokat az emeletes tortaépítéssel kapcsolatban. Fondant borítású „dzsedi cirkáló” tortát is sikerült már készíteni, de emeletessel még nem próbálkoztam. Az újságból elkészült a babos-paradicsomos penne és a sonkacipó. Az első könyvem pedig a Hal- és vadételek volt Öntől, kb. 20 évvel ezelőtt. Nagy örömömre, azóta is gyarapodik a gyűjtemény és vele a tudásom. Jó munkát, egészséget és alkotókedvet kívánok szeretettel! Elvira
Lajos Mari
2013. 03. 28. 14:59
Válasz Kovács Katalin részére: Kedves Katalin! Nagyon köszönöm, hogy írt, és örülök, hogy ilyen régóta forgatja a szakácskönyveinket! Én magam is mindig arra buzdítom olvasóimat, hogy kedvük-ízlésük szerint változtassanak a recepteken, hiszen amit én leírok, az csak egy kiindulási alap, kísérletezni azonban izgalmas és érdemes is. Azt a bizonyos nagyon finom sütireceptet pedig bármikor szívesen veszem, kipróbálom és akár az Ön nevének megjelölésével örömmel közzé is teszem. Szívélyes üdvözlettel: Lajos Mari
Lajos Mari
2013. 03. 28. 14:51
Válasz Hegyi Julianna részére: Kedves Julianna! Nagyon szépen köszönöm szép sorait, és az elismerő szavakat! Örülök, hogy az évek-évtizedek során sok hasznos tanácsot, segítséget tudtam adni, és örömét leli receptjeim olvasásában és elkészítésében, hiszen éppen ebben látom munkám értelmét. Én is viszont kívánok jó egészséget és további kellemes sütés-főzést népes családja örömére. Szeretettel üdvözli: Lajos Mari
Kovács Katalin
2013. 03. 21. 21:32
Kedves Mari! Szeretettel köszöntöm, végre tiszteletemről és öszinte rajongásomról biztosithatom. Van néhány könyvem a sorozatból, a receptek tökéletesen jók. Fiatalasszonykorom óta, a 99/33 Sütemény és torta c. könyvvel kezdődően szeretem és készitem a finomságait. Egyet-kettőt meg is változtattam izlésem, illetve családtagjaim kívánsága szerint. Ezúttal is köszönöm: örökké hű olvasója, követője. P.s.: Van egy finom sűtireceptem, ami még tudomásom szerint nem szerepel a repertoárjában – szivesen megosztom Önnel legközelebb.
Hegyi Julianna
2013. 03. 21. 18:36
Kedves Mari! Nagyon tetszik a honlapja is, olyan szinvonalas, mint a könyvei és a most megjelenő receptmagazinja! Köszönöm, további jó munkát! Üdvözlettel: Julianna
Hegyi Julianna
2013. 03. 21. 18:31
Kedves Mari! Gratulálok az új receptmagazinhoz! Szinvonalas, közérthető, hasznos, tetszetős! A mai fiataloknak tiszta szivből ajánlom, aki még vagy nem tud vagy nem szeret főzni, az is biztos kedvet kap, ha ezt a magazint olvassa! Fiatalon sokat tanultam a 99-es könyvsorozatból. Mivel még nem volt mindenkinek telefonja, hogy anyukájától kérdezhessen, csak elővettem a könyveit, és sokféle ételt megfőztem a tanácsai alapján! A mai napig szivesen forgatom az összes megjelenő kötetét, most már unokáimmal együtt nézve a finom ételeket, süteményeket a gyönyörű izléses fotókkal! Jó, hogy az interneten lehet recepteket nézni, de én a menyemnek, lányomnak és a két lányunokámnak is vettem az első most megjelent magazinjából, mert szerintem jobban lehet úgy sütni-főzni, ha nem a képernyőt, hanem egy receptújságot vagy -könyvet nézünk. Köszönöm igy utólag is Önöknek a hasznos, tetszetős receptkönyveket, és most már az új lapot is, amit a jövőben is megvásárolok, mert nagyon hasznos, kivitele pedig kifogástalan! Ajánlom minden generációnak! Jó egészséget és további jó munkát kivánok! Üdvözlettel: Julianna (immár dédmama is)
Magdolna Takach
2013. 02. 20. 01:52
A szebbnél-szebb kivitelű, különleges és izletességükben, fajtájukban gazdag receptek ötleteket adhatnak és serkenthetik az esetleg lankadó kedvvel rendelkezők főzés iránti érdeklődését. Lajos Mari konyhaművészete – a receptek pontos ismertetése és elkészítési módja folytán – bárki számára elérhető, a család örömére és egészségének fenntartására. Jó étvágyat mindenkinek!
Kriszta
2013. 02. 08. 21:20
Kedves Mari! Egy régebbi Nők Lapjában megjelent egy receptje, tarja tejszínes gombás mártással sütőben sütve, paradicsomos-zöldborsós penne tésztával. Sajnos, a recept elkallódott. El tudná küldeni e-mailben részemre? A honlapon sajnos nem találtam meg. (A tarját sózni, borsozni kellett, majd liszttel meghinteni, hirtelen sütni, utána a tepsiben a gombás mártást a húsra tenni, és úgy megsütni.) Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kriszta
Pogács Józsefné Kata
2013. 01. 17. 11:30
Kedves Mari! Most találtam meg ezt az oldalt, rögtön regisztráltam! Annyira jól meg van szerkesztve, könnyű keresni! Jók a recept leírások, könnyen érthetőek, a fotók gyönyörűek! Már van pár könyvem Marikától, rendszeresen használom is, de nagyon jó hogy most dőzsölhetek! Karácsonyra, és húsvétra mindig elkészítem a fonott kalácsot, a linzerkarikát, és még sorolhatnám. A család szinte kiköveteli. További örömökben gazdag munkát kívánok!
Őzséné Fábián Anette
2012. 11. 17. 11:40
Nagyon örülök a honlapnak! Évek óta gyűjtöm a receptjeit, van amikor a Nők Lapját csak a Lajos Mari receptek miatt veszem meg! Köszönet a sok finomságért, ötletért, a mindig tökéletes leírásokért! Ezek a receptek mindig sikerülnek! Üdvözlettel: Őzséné Anett
Laczó Bernadett
2012. 10. 16. 09:59
Gyönyörű a honlap, már nagyon vártam. Imádom a 99/33 sorozatot is. Érdeklődni szeretnék, hogy nem tervezik-e Főzőiskola nyitását vagy ilyen témájú szakácskönyvet? Engem személy szerint a kukta használatára kellene kiokosítani. Üdvözlettel: Bernadett, Chisinau, Moldáv Köztársaság
ágnes
2012. 10. 01. 23:24
Nagyon színvonalas és szépen megszerkesztett honlap. Sok segítséget ad a főzni tudóknak és nem tudóknak egyaránt. Gratulálok mindenkinek! Ágnes
Zsuzsanna
2012. 09. 08. 00:22
Végre! Nagyon vártam már! :)
Laczkovich Éva
2012. 09. 04. 12:48
Kedves Marika! A sok csodálatos szakácskönyv után nagy ajándék a főzni szeretők számára ez a remekül kezelhető weboldal a finomabbnál finomabb, attraktív ételreceptekkel. A könyvek mellett ezt is sokat fogom lapozgatni! Köszönettel és szívélyes üdvözlettel Laczkovich Éva
Mikolai Erzsébet
2012. 08. 07. 12:46
Nagyon-nagyon régóta várok erre a honlapra, amit egyébként véletlenül találtam meg! Köszönöm a sok régi és új receptet, és persze a könyveket is. Üdvözlettel Erzsike
Sarolta Kiss-Bozo
2012. 08. 04. 10:28
Gratulálok! Nagyon jó a honlap! Ölelés: Sáriék (Svájcból)
Magdolna Takach
2012. 08. 03. 03:10
Lajos Mari mestere a konyhaművészetnek. Receptjeit teljes bizalommal és elismeréssel ajánlom. Készítményeinek minősége páratlan úgy kivitelben, mint ízletességükben.
varga zita
2012. 07. 26. 17:05
Kedves Mari! Szeretnék gratulálni a honlap indulásához, nagyon tetszik! Őszinte tisztelettel: Varga Zita
rakkalman
2012. 07. 19. 12:56
Ez egy jó honlap! Szeretem a sok receptet.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: